АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Столтенберг сказав, коли Україна отримає запрошення до НАТО

Читать на русском
Столтенберг сказав, коли Україна отримає запрошення до НАТО
Столтенберг сказав, коли Україна отримає запрошення до НАТО

У НАТО очікують, що просування України до Альянсу може бути навіть без аспектів ПДЧ. А запрошення союзники можуть надати тоді, коли погодять, що умови членства України відповідають необхідним потребам.

Про це повідомляє генсек НАТО Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою напередодні Вільнюського саміту.

"Країни-члени розглянуть прагнення України бути членом в НАТО і місце майбутнього України, звичайно, в НАТО. Я очікую, що ми погодимо, що просування може бути без аспектів ПДЧ. І ми надамо відповідне запрошення Україні та приєднання до Альянсу, коли члени НАТО узгодять, що умови відповідають необхідним потребам", - сказав Столтенберг.

За словами генсека, союзники "підсилить підтримку України, щоб наблизити її до НАТО". Для цього країни-члени вже співпрацюватимуть. Також рішення стосуватимуться наближення України ближче до членства в Альянсі, включаючи багаторічний пакет підтримки, перехід ЗСУ від радянського обладнання до обладнання стандартів НАТО.

"Ми забезпечимо повну взаємосумісність ЗСУ з країнами-членами НАТО. Також включаємо підтримку у розмінуванні, паливно-мастильних матеріалах, медобладнанні. Збільшимо наші політичні зв’язки. Президент Зеленський приєднається до нас на інавгураційній зустрічі нової Ради Україна-НАТО", - додав Столтенберг.


Теги: ЗСУВСУЛитваСаммитВильнюсГитанас НауседаСтолтенберг ЙенсПДЧПлан действий по членству в НАТО (ПДЧ)НАТО

Дата і час 10 липня 2023 г., 15:37     Переглядів Переглядів: 2241
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.120611