АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

НАТО допомагатиме Міноборони України удосконалювати програму закупівель

Читать на русском
НАТО допомагатиме Міноборони України удосконалювати програму закупівель
НАТО допомагатиме Міноборони України удосконалювати програму закупівель

Міністерство оборони України співпрацюватиме з фахівцями НАТО у розробці програми, яка допоможе модернізувати систему оборонних закупівель, зробивши її більш прозорою та підзвітною.

Про це під час брифінгу розповів глава відомства Олексій Резніков.

“В НАТО є NASP (NATO Support and Procurement Agency), з якою ми вже напряму взаємодіємо. Наші працівники вже їздять на тренінги, для того щоб наші агенції, аналоги NASP, працювали за натівським ж моделями і стандартами і стали по суті системою їх мережі”, – повідомив Олексій Резніков.

За словами прем’єр-міністра, домовленість започаткувати програму Procurement rewiev з натівськими фахівцями була досягнута після саміту Альянсу у Вільнюсі. Наступні 9-10 місяців фахівці з НАТО розроблять програму пов’язану із закупівлями, аналізом, допомогою, навчанням і виходом на покращену модернізовану систему. Система буде стосуватися не тільки ресурсного забезпечення, а й оборонних озброєнь і військової техніки.

“Прозорість, підзвітність, запобігання корупційним ризикам – стандарти НАТО, які потрібні в першу чергу нам, бо від цього залежить наше виживання. До того ж на саміті у Вільнюсі мова йшла про очікування реформ, слово корупція за 2 дні жодного разу не звучало. Це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку”, – завив прем’єр-міністр.

Він додав, що уряд розглядає впровадження державної антикорупційної програми як на можливість в майбутньому позитивного голосування і Україна станемо 33 країною членом НАТО.

“Альянс був створений, щоб протистояти агресії СРСР. Сьогодні в світі існує тільки одна країна, яка має справжній практичний досвід військового успішного протистояння РФ – це Україна. Я вважаю, що інших аргументів для запрошення більше не  потрібно. Наш досвід, наша спроможність говорить про те, що країни мають бути зацікавлені, щоб ми були НАТО”, – заявив Резніков.


Теги: NASPРезников АлексейГосзакупкиДержзакупівліЗакупкиУкраинаУкраїнаНАТО

Дата і час 19 липня 2023 г., 22:13     Переглядів Переглядів: 2180
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.197427