АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Місія здійсненна: вироки для шахраїв, які обкрадали країну

Читать на русском
Місія здійсненна: вироки для шахраїв, які обкрадали країну
Місія здійсненна: вироки для шахраїв, які обкрадали країну

Західні інвестиції, перспективи розвитку, Євроінтеграція – це вибір, який зробило українське суспільство. Вибір, який захищається революціями, а зараз - великою війною проти тоталітарної системи.

Багато років ціннісні союзники пострадянської корупційної імперії, корупціонери та схематозники різних рівнів займались власним збагаченням. А з іншої сторони, протидіяли будь-яким реформам, як таким, що загрожували їх комфортному існуванню.

Що в результаті? Замість потужного економічного зростання країни і нових можливостей для мільйонів талановитих українців, ми отримали збагачення дуже обмеженого кола людей, які забезпечували своє заможне життя шляхом шахрайства і підтримання корупційної системи.

У кожного посольства є десятки «кейсів» махінацій з інвесторами. Нашу увагу привернув кейс родини Новицьких, який за рівнем інтриги міг би бути екранізований на Netflix. Ірина Новицька, що нині проживає зі своїм чоловіком і дочками у США, займалася залученням іноземних інвестицій в Україну через компанію з управління активами «Gallois Invest». Їхній «бізнес» приносив надприбутки, але в один момент вони вирішили залишити Україну.

Але давайте все по черзі.

Отже, солідні західні компанії, серед яких BNP Paribas, JP Morgan, Royal Bank of Canada та інші вклали свої активи і гроші платників податків у кілька надійних фондів, обсяг інвестицій – сотні мільйонів євро. 10% із цих коштів пішли на так звані «альтернативні активи», зокрема в Україні.
Через міжнародних посередників українська інвестиційна компанія «Gallois Invest» Ірини Новицької отримує частину цих іноземних інвестицій, а це близько 75 мільйонів євро. Гроші призначені для будівництва житла в Миколаєві та інших регіонах.

Від реалізації проєкту мали виграти всі. Західні інвестори та український фонд – отримати дохід, місцеві бюджети – податки, місто – робочі місця, люди – житло, а держава – загальне благо та нові інвестиції.

Проте директор «Gallois» вирішила, що це заскладний спосіб заробітку і спростила собі життя. Вона виводить гроші інвесторів на власні рахунки та емігрує в Америку.

В подібних схемах шахраї сподіваються на те, що великі фонди не заглиблюватимуться у втрати грошей в Україні, а корупційні зв’язки допоможуть зам’яти все по-тихому.

Але все йде не так, як хотілося. Відкривається кримінальне провадження згідно із яким службові особи ТОВ «КУА «ГАЛУА ІНВЕСТ» звинувачуються в заволодінні коштами інвестора шляхом шахрайства. Позови в Україні та Америці. Увага посольств.

Зверніть увагу, що абсолютна більшість людей які збагатились в Україні шляхом шахрайства емігрують в інші юрисдикції, сподіваючись на неспроможність української правової системи.

Але тут на наших героїв чекає сюрприз.

Сила нових викликів через війну та потребу реформ через війну вже переважає вплив старої системи. Це видно по справах, які були неможливі до війни.

Новий тригер - саміт НАТО у Вільнюсі і необхідність швидких рухів у захисті інвестицій, які надають партнери на відбудову. А корупція і махінації, як ми знаємо, мають конкретні імена.

Риску підвів секретар РНБО Олексій Данілов. Який закликав західних партнерів допомогти з тим, щоб «вивести на світло» та притягнути до відповідальності українських шахраїв, які сховали гроші в юрисдикціях партнерів.

Якщо раніше подібні заяви виглядали спробою створити видимість, то тепер це питання виживання для країни. Всі точки неповернення пройдені.

Державний бюджет, який на половину складається з вливань партнерів не витримає без підтримки. Військо, яке героїчно звільняє наші території не обійдеться без західної техніки. А гарантією збереження українського курсу у Вашингтоні, Лондоні та Берліні є зміна правил гри всередині самої України.

А це означає, що на нас чекають гучні процеси та реальні вироки.


Теги: Данилов АлексейДаниловООО КУА ГАЛУА ИНВЕСТШахраїМошенникиRoyal Bank of CanadaJP MorganBNP ParibasGallois InvestНовицкая ИринаІнвестиціїинвестицииМахинациимахінаціїВійнаВойнаКоррупцияКорупція

Дата і час 03 серпня 2023 г., 20:23     Переглядів Переглядів: 3940
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.943345