АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У небі над Австралією помітили палаючі уламки російської ракети

Читать на русском
У небі над Австралією помітили палаючі уламки російської ракети
У небі над Австралією помітили палаючі уламки російської ракети

Над австралійським містом Мельбурн помітили величезний "метеор", який насправді виявився уламками російської ракети. Космічне агентство Австралії заявляє, що явище у небі над містом стало результатом спалювання космічного сміття.

Також фахівці припустили, що це були залишки запуску російської ракети, яка увійшла в атмосферу Землі. Про це повідомляє видання The Guardian .

Промінь світла, що перетинав нічне небо Австралії, горів майже хвилину, а також викликав гучний вибух. Експерти швидко встановили, що це був не метеор, а космічне сміття, яке згоріло від тертя при попаданні в атмосферу на великій швидкості.

Пізніше Австралійська космічна агенція підтвердила, що космічне сміття, ймовірно, є залишками російської ракети "Союз", запущеної з космодрому Плесецьк на північ від Москви ввечері 7 серпня, яка вивела на орбіту новий глобальний навігаційний супутник.

За словами доцента з Університету Фліндерса Еліса Гормана, ракета важить 105 тонн, має довжину 25 метрів і була відкинута на надзвичайно великій висоті після витрати палива. Горман підкреслив, що ракета була досить швидкою, щоб подолати звуковий бар’єр, пояснюючи повідомлення про те, що люди чули гучний вибух і відчували, як здригаються вдома.

Космічне агентство Австралії повідомило, що частини ракети, які вціліли, повинні були безпечно повернутися в океан біля південно-східного узбережжя Тасманії.

Варто зазначити, що падіння уламків російської ракети ввечері 7 серпня було не вперше, коли ступінь ракети "Союз" влітає до Австралії. У травні 2020 року в атмосфері було помічено згоряння ідентичного ступеня ракети запуску військового супутника з Плесецька.

У небі над Австралією помітили уламки російської ракети: що сталося. Фото і відео qhiqhuiqhuixkant
У небі над Австралією помітили уламки російської ракети: що сталося. Фото і відео

Теги: РоссияРакетаКосмосІнцидентИнцидентАвстраліяАвстралия

Дата і час 08 серпня 2023 г., 10:58     Переглядів Переглядів: 2031
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.274149