АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Канада ввела нові санкції проти Білорусі: Міноборони, судді та соратники режиму

Читать на русском
Канада ввела нові санкції проти Білорусі: Міноборони, судді та соратники режиму
Канада ввела нові санкції проти Білорусі: Міноборони, судді та соратники режиму

Канада сьогодні, 9 серпня, у третю річницю фальсифікації президентських виборів режимом Олександра Лукашенка, запровадила нові санкції проти Білорусі.

Про це повідомляє МЗС Канади.

"Канада підтримує білоруський народ у його боротьбі за те, щоб жити мирно і не побоюючись переслідувань у відкритому та демократичному суспільстві. Не може бути безкарності для порушників прав людини, і підтримка білоруським режимом зухвалих дій російського керівництва не залишиться безкарною", - сказала міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Вона заявила, що Канада запроваджує санкції проти 9 фізичних та 7 юридичних осіб. Ці санкції вводяться у відповідь на грубі та систематичні порушення прав людини, які тривають у Білорусі.

Вони також націлені на осіб, причетних до порушень Росією суверенітету та територіальної цілісності України, частково через Білорусь та за підтримки Білорусі.

Хто саме потрапив під обмеження

Під санкції потрапили чиновники, судді та соратники режиму, зокрема голова Білоруського державного телебачення Іван Михайлович Ейсмонт.

Також санкції було введено проти Міністерства оборони Білорусі, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Білорусі, а також військово-виробничих та технологічних компаній.

Режим Лукашенка підтримує війну проти України

Канада рішуче засуджує підтримку білоруським режимом неспровокованого і невиправданого вторгнення російського диктатора Володимира Путіна в Україну.

Його результатом стали тисячі загиблих та поранених, мільйони біженців, порушення світової економіки, а також погіршення продовольчої та енергетичної безпеки.

"Ми закликаємо Лукашенка негайно відмовитись від підтримки агресивної війни Росії проти України", - сказала Мелані Жолі.


Теги: Мелани ДжолифальсифікаціїФальсификацииВибори президентаВыборы ПрезидентаЛукашенко АлександрБілорусьБелорусьСанкцииКанада

Дата і час 09 серпня 2023 г., 21:25     Переглядів Переглядів: 1836
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.079254