АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Адвокати із сумнівною репутацією намагаються прикрити свої зловживання "захистом національних інтересів"

Читать на русском
Адвокати із сумнівною репутацією намагаються прикрити свої зловживання "захистом національних інтересів"
Адвокати із сумнівною репутацією намагаються прикрити свої зловживання "захистом національних інтересів"

Сьогодні, 29 серпня, відбудеться прес-конференція на тему "Фактори у діяльності Національної асоціації адвокатів України, які становлять небезпеку для життєво важливих національних інтересів держави". Її анонсував Interfax, пише видання "Українські новини".

Учасниками прес-конференції з гучним меседжем про "захист національних інтересів" стануть троє адвокатів: Артем Донець, Лариса Криворучко та Богдан Племянніков. На діяльність цих юристів регулярно скаржаться як їхні колеги, так і судді.

Перша із трійці – адвокат Лариса Криворучко – широко відома захистом нардепа від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, який викидав з машини обвинувальний акт у справі про хабарництво на закупівлі для житомирської лікарні.

Обстоюючи його інтереси, Криворучко свого часу заявила , що всі прокурори САП "незаконні", а Олександр Турчинов у 2014 році захопив владу.

З відкритих джерел відомо, що кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури різних регіонів відкрили на неї близько п’яти дисциплінарних проваджень.

Так, дисциплінарні провадження проти Криворучко було розпочато за скаргами різних суддів на те, що адвокат систематично не приходить на засідання, веде себе зухвало, підвищує голос та ображає інших учасників судових розглядів. Таким чином, вона, ймовірно, намагається затягнути судові розгляди та чинити тиск на суддів та опонентів.

До того ж, за даними Єдиного реєстру адвокатів, 12 червня її право на зайняття адвокатською діяльністю було припинено. Втім, у соцмережах вона продовжує поширювати інформацію про надання послуг адвоката, хоча не має права надавати їх згідно із законодавством.

Примітно, що за інформацією, що розповсюджується самою Криворучко, вона намагається чинити тиск і на Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури, яка 31 серпня має розглянути її скаргу на зупинення адвокатської діяльності.

Зокрема, вона поширила повідомлення , в якому стверджує, що "направила офіційне звернення, в якому "запрошує" "військового комісара Подільського району міста Києва" (схоже, адвокатка не знає, що в Україні з минулого року немає військкоматів та військовослужбовців), "для вручення повісток чоловікам-членам ВКДКА різних регіонів, які, можливо, ховаються від військкоматів їхніх регіонів”.

Водночас паралельно сама адвокатка розповсюджує інформацію, що засідання ВКДКА проходитиме онлайн (що викликає у неї подив, хоча про таку можливість було публічно оголошено після початку повномасштабного вторгнення РФ). Таким чином, її звернення до "військового" має вигляд як спроба витратити час посадової особи.

Ще одним учасником прес-конференції стане адвокат Богдан Племянніков, який "представляє інтереси" Криворучко під час розгляду дисциплінарних проваджень проти неї, а також інколи веде спільні справи у судах. Судді, як і на Криворучко, скаржаться на Племяннікова за "прогули" засідань та інші прояви неповаги. На даний час у кваліфікаційно-дисциплінарних комісіях адвокатури проти нього відкрито щонайменше два провадження (див. відповідь ВКГКА на запит, прикріпіть до кінця сторінки).

Третій учасник заходу – адвокат Артем Донець, який також є фігурантом дисциплінарних виробництв.

Не менш цікавою є і фігура четвертого учасника заходу – Сергій Медяник, який в анонсі вказаний як "експерт". Він себе позиціонує як журналіста, хоча до його " журналістської діяльності " раніше вже неодноразово виникали питання .

Враховуючи такі "кейси" вказаних адвокатів, вони якщо й намагаються "захистити інтереси", то хіба власні, і аж ніяк не національні. Прикро, що у країні, де вже півтора роки триває повномасштабна війна, є люди, які готові не лише витрачати гроші та ресурси на такі, м’яко кажучи, сумнівні заходи, а й фактично перешкоджати нормальній роботі державних органів, завантажуючи їх своїми беззмістовними скаргами та демонструючи відверту неповага до їхньої діяльності.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаМедяник СергейПлемянников БогданповесткиповісткиВоенкоматКорупціяКузьминых СергейСАПДепутатыДепутатиСлуга НародаТурчинов ОлександрТурчиновДонец АртемАсоціація адвокатів УкраїниНациональная ассоциация адвокатов Украины (НААУ)Криворучко ЛарисаАдвокатыадвокати

Дата і час 29 серпня 2023 г., 08:01     Переглядів Переглядів: 7206
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.087559