АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Повітряних силах пояснили, чому іноді тривогу оголошують одночасно з прильотами

Читать на русском
У Повітряних силах пояснили, чому іноді тривогу оголошують одночасно з прильотами
У Повітряних силах пояснили, чому іноді тривогу оголошують одночасно з прильотами

Під час застосування російськими терористами балістичного озброєння сигнал повітряної тривоги може оголошуватись одночасно з прильотом. Так відбувається через те, що зброя такого типу має величезну швидкість і часу на реагування залишається мало.

Проте у разі оголошення повітряної тривоги українці мають проходити в укриття та дбати про свою безпеку. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, для оголошення повітряної тривоги можуть бути різні підстави. Ігнат навів приклад із обстрілами балістичним озброєнням. У такому разі часу для реагування на небезпеку мало.

Крім того, повітряна тривога може оголошуватися із запізненням у разі обстрілу із реактивних систем залпового вогню.

"Тривоги бувають різними і різні підстави для оголошення повітряних тривог. Якщо застосування балістики, то часу зовсім мало, іноді тривога оголошується приблизно одночасно з прильотами. На жаль, такі реалії, від цього нікуди не дінешся. Або це може бути застосування реактивних систем залпового вогню", – сказав Ігнат.

Ігнат підкреслив, що затяжні тривоги часто пов’язані з небезпекою від ударних дронів-камікадзе типу Shahed. Такий БПЛА може літати зі швидкістю близько 100 км/год, і через це тривалий час перебуває в межах одного регіону.

Також спікер Повітряних сил ЗСУ наголосив, що українські захисники показують чудові результати у знищенні ворожих повітряних об’єктів. Проте небезпеку для людей несуть у тому числі уламки ракет ППО та знищених ворожих цілей.

"Коли по дві години тривога – це не просто так. Не будуть оголошувати тривогу в кожному селі, де летить зараз "шахед". Якщо це область, то місцеві адміністрації також можуть залучатися до оголошення цих тривог. У "шахеда" швидкість різна. Якщо він летить 100 км/год, він може тривалий час перебувати в тій чи іншій області, саме тому там буде оголошено повітряну тривогу, тому що по "шахеду" можуть працювати засоби ураження, в тому числі авіація, тому є небезпека навіть коли ми впевнені в роботі нашої ППО, є загроза падіння уламків і можуть бути наслідки", – пояснив Ігнат.


Теги: Ракетные ударыРакетні удариНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнавоздушная тревогаповітряна тривогаИгнат Юрий

Дата і час 17 вересня 2023 г., 11:44     Переглядів Переглядів: 1784
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.194401