АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Харкові агента окупантів, який працював у метро, засудили до 12 років

Читать на русском
У Харкові агента окупантів, який працював у метро, засудили до 12 років
У Харкові агента окупантів, який працював у метро, засудили до 12 років

Електромеханіка депо «Салтівське» КП «Харківський метрополітен» Сергія Кравченка засудили до 12 років позбавлення волі за допомогу росіянам.

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Київського райсуду за ч.3 ст. 114-2 КК

Не пізніше 18 червня 2022 року в месенджері Viber чоловік перейшов за посиланням у телеграм-бот. Потім з ним звʼязався користувач, який представився військовослужбовцем Збройних сил РФ і просив надавати координати ЗСУ. Слідство встановило, що користувачем мобільного номеру справді є командир роти військової частини ГРУ РФ.

У період із 18 червня до 13 серпня 2022 року Кравченко надсилав росіянину інформацію, роблячи скриншоти карт місцевості, на яких відмічав точки розташування військових і техніки ЗСУ на території Харкова та Харківської області. Наприклад, позначив ділянки мосту, де, на його думку, найкращі місця для удару,  зробив скріншот із мапи з обведеною місцевістю біля станції метро. Також він коментував ефективність обстрілів і підказував, куди краще поцілити.

У липні-серпні минулого року в районі Північної Салтівки міста Харкова дислокувалися українські військові. Передані обвинуваченим адреси у той період чотири рази обстрілювалися росіянами.

При затриманні чоловік дав пояснення і не заперечував скоєного. Однак у судовому засіданні вину не визнав. Говорив, що з початку нападу РФ на Україну постійно перебував за своїм місцем роботи, за звуками пострілів чув, що поряд із територією депо розташовані підрозділи ЗСУ. Боявся обстрілів і щоб відвернути цю небезпеку, зберегти від обстрілів депо та співробітників, які там жили і працювали, надавав російському солдату інформацію, яку брав з Telegram-каналів. Про заборону передачі подібної інформації нібито не чув, кому надає інформацію також начебто не знав і що співрозмовник представляє державу-агресора — не розумів, тому пропозиція надсилати координати ЗСУ не здалась йому дивною.

Однак такі показання обвинуваченого спростовуються доказами. Із переписки видно, що чоловік повідомляє про власну обізнаність щодо конспірації та готовність її дотримуватися, розповідає про прихильність до Росії з 2014 року. Вироком суду коригувальнику призначили 12 років позбавлення волі.


Теги: информаторінформаториАгент РФХарьковский метрополитенХарківський метрополітенПриговорХарьковХарків

Дата і час 24 вересня 2023 г., 13:14     Переглядів Переглядів: 2163
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.090624