АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Волонтерка Ярова визнала зв’язок із Пашинським і таки буде заступницею міністра оборони?

Читать на русском
Волонтерка Ярова визнала зв’язок із Пашинським і таки буде заступницею міністра оборони?
Волонтерка Ярова визнала зв’язок із Пашинським і таки буде заступницею міністра оборони?

Член Антикорупційної ради при Міноборони України Дана Ярова, яка втрапила у скандал через зв’язок із одіозним колишнім нардепом Сергієм Пашинським, підтвердила інформацію про те, що її буде призначено на посаду заступниці міністра оборони.

Ярова передрукувала у Facebook повідомлення про її призначення заступницею міністра і жодним чином не заперечила цієї новини.

«Все написане до останньої коми правда», – додала член Антикорупційної ради при МО.

Напередодні у Мережі масово з’являлись повідомлення про те, що Ярова займе посаду заступниці міністра з питань тилового забезпечення та державних закупівель. Але однією із пересторог щодо такого призначення називався влив на Ярову з боку скандально відомого Сергія Пашинського, який підозрюється в корупції.

Як медійна особа та член Антикорради вона публічно захищала маловідому компанію ТОВ «Атомсервіс», що перемогла у восьми тендерах на загальну суму 7,21 млрд грн з 24-х. Фірма є неблагонадійною – і висновок про це був задокументований. Власники «Укратомсервісу» тісно співпрацюють з Пашинським, який, через свої зв’язки у МО, допомагає їм перемагати у конкурсах.

«Пашинський і зараз відкриває двері у кабінетах МО ногою, а коли його людина ще й отримає таку «хлібну» посаду, як заступник з питань тилового забезпечення, його можливості заробляти стануть майже безмежними», – розповіло анонімне джерело в Міноборони.

Щодо Ярової, то звертається увага на те, що вона отримала фактичну монополію на публічні заяви від імені Антикорупційної ради при МО. Вона найчастіше за всіх з’являється на ТБ та в інших ЗМІ, коли журналісти та блогери хочуть отримати коментарі щодо закупівель МО та витрат грошей платників податків. Фактично, інформаційною політикою Ради, колегіального органу, який складається з різних людей, не обтяжених ніякою відповідальністю, керує лише одна особа.

Будучи настільки медійною, Ярова поширює тези, що після початку її роботи у Раді бюджетом було зекономлено 5 млрд грн. Зараз у ЗМІ це називають маніпуляцією громадською думкою, бо сума так званої економії була вирахувана доволі примітивно.

У зв’язку з призначенням Ярової заступницею міністра тепер виникають питання до діяльності самої Антикорради при МО, адже таке призначення можна вважати підкупом члена цього органу. Відтак, якщо Антикорраду не буде розпущено і до неї не увійдуть на 100% інші люди, вважати її неупередженою далі буде неможливо.

Автор: Оксана Мирончук


Теги: ТендерыТендериООО АтомсервисАтомсервісАтомсервисДепутатыДепутатиКорупціяВолонтерЯровая ДанаМіноборониМинобороныПашинский Сергей

Дата і час 25 вересня 2023 г., 12:44     Переглядів Переглядів: 3470
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.62477