АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

НАБУ завершило розслідувати справу ексзаступника міністра Лозинського

Читать на русском
НАБУ завершило розслідувати справу ексзаступника міністра Лозинського
НАБУ завершило розслідувати справу ексзаступника міністра Лозинського

НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського в отриманні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди від підприємця Сергія Кривого.

Про це повідомляє пресслужба органів.

«9 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (звільнено з посади 22.01.2023), його довіреної особи, підприємця та двох його спільників», – інформує САП .

У НАБУ додали, що Лозинський підозрюється у проханні неправомірної вигоди у 40 млн грн та отриманні її частини у розмірі 400 тис. дол.

Як відомо, слідчий суддя Ярослав Шкодін звільнив Лозинського з-під варти і змінив йому запобіжний захід на 2,5 млн грн застави. На підозрюваного також поклали низку обов’язків.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та отриманні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив близько 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що наразі підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котелень за процедурою прямих договорів, оскільки йшлося про термінові закупівлі матеріалів та обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Підприємець, залучаючи до реалізації злочинної схеми ще двох осіб, підготував пропозицію для Мністерства з цінами на 25-30% дорожчим за ринок. Водночас було створено видимість, що цю вартість обґрунтовано, оскільки підприємець задіяв підконтрольні йому компанії, які пропонували подібне обладнання за ще більшою ціною. Усвідомлюючи злочинність дій та наслідки, які спричинить реалізація цієї схеми, заступник міністра за неправомірну вигоду погодився на пропозицію підприємця.


Теги: Шкодин ЯрославКорупціяКривой СергейВзяткахабарЛозинский Василийуголовное производствоСАПНАБУ

Дата і час 10 жовтня 2023 г., 15:52     Переглядів Переглядів: 2065
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071577