АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

"Батальйон розгромлений": у Чувашії розповіли подробиці про обстріл HIMARS

Читать на русском
"Батальйон розгромлений": у Чувашії розповіли подробиці про обстріл HIMARS
"Батальйон розгромлений": у Чувашії розповіли подробиці про обстріл HIMARS

Влада республіки намагається приховати масову загибель мешканців регіону, пишуть у місцевих пабликах. Військком пригрозив відповідальністю за поширення "недостовірної інформації".

Чуваський 1-й батальйон 1251 мотострілецького полку ЗС РФ, який в цілому складався з мобілізованих окупантів, був розгромлений HIMARS під час підготовки до переїзду на інше місце дислокації. Внаслідок атаки підрозділ зазнав великих втрат — від 120 до 200 осіб. Про це пише телеграм-канал "Сердита Чувашія".

Наголошується, що в обстріляному полку були мешканці Чувашії, а командує ним уродженець республіки Владислав Матузас.

"В автомобільній колоні були КАМАЗи та УАЗи. На даний момент підтвердженої інформації про втрати немає, але у волонтерських чатах називають числа до 120 людей убитими та пораненими, 10 згорілих машин. Уточнюється також, що батальйон "Атал" майже повністю знищений", - йдеться у повідомленні. 

 qhiquqiqeuiqxuant

Батальйон, який потрапив під удар, перебував на Запорізькому фронті та готувався до переїзду.

Влада Чувашії намагається приховати масову загибель жителів республіки. Військкомат регіону погрожував відповідальністю за поширення недостовірної інформації. Глава регіону Олег Ніколаєв заявив , що "на фронті можливо все", але звинуватив у поширенні брехні українські телеграм-канали.

"Справді, на найскладніших ділянках наші хлопці виконують важливі завдання захисту Вітчизни. І можливі різні ситуації. Водночас такі інформаційні атаки спрямовані на розвиток панічних настроїв у суспільстві. Вороги хочуть підірвати наш спільний бойовий дух та спеціально поширюють неправдиву інформацію", - написав він. .

Тим часом жителі Чувашії не повірили словам влади та активно коментують пости про знищення чуваського батальйону.

Повідомляють про втрати до 120 осіб із приблизно 200 особового складу. Знищено 10 машин. Є дані щодо мобілізованих — 19 загиблих та 40 поранених, списки яких вже опубліковані .

Також мешканці республіки зареєстрували петицію з вимогою оприлюднити офіційно списки загиблих 1-го батальйону із Чувашії.

Що відомо про знищений батальйон

Батальйон "Атал" займався зв’язком, входив до складу 1251-го мотострілецького полку і знаходився в районі Ільченкова - на південь від Новопрокопівки. У батальйоні служили багато жителів Республіки Чувашія. Раніше сім’ї військовослужбовців батальйону та самі військові скаржилися, що їм не платять обіцяні 200 000 рублів на місяць.


Теги: ВС РФHIMARSНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаобстрілиОбстрілОбстрелЧувашия

Дата і час 01 листопада 2023 г., 17:38     Переглядів Переглядів: 2125
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.477737