АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно

Читать на русском
Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно
Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно

Відомий ведучий, продюсер та актор Юрій Горбунов є одним із девʼяти членів Ради з державної підтримки кінематографії. Це орган при Держкіно, який відповідає за конкурсний відбір фільмів-претендентів на отримання державного фінансування, слідкує за ефективним використанням цих коштів тощо. А як відомо, цього року шоумен втрапив у гучний скандал через намагання зняти комедійний серіал "СМТ Інгулець" за 33 мільйони із Держбюджету.

Тим часом "Главком" зʼясував, скільки заробляють члени Ради при Держкіно на місяць, включно з Горбуновим. У 2022 році ця сума становила майже 70 тисяч гривень, проте зараз зарплатню чиновникам помітно зменшили.

Робота кожного з дев’яти членів Ради оплачується коштами платників податків. Їхню зарплату, яку регулює Кабмін, називають стипендією, а її розмір у 2022 році становив 35 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Держкіно переказує кошти на банківські рахунки працівників. Так, журналісти оприлюднили скриншот, на якому видно, що у жовтні 2022-го всі члени Ради, зокрема і Горбунов, отримали по 69,9 тис. гривень.

Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно: раніше він оскандалився серіалом за 33 мільйони eiqdiqxxidttant

За рік сума стипендії помітно поменшала. Справа в тому, що уряд у березні 2023-го переглянув формування розміру виплати, і замість 35-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб тепер нараховують 20. Отже, за роботу в Раді при Держкіно Горбунов отримує тепер 43,2 тисячі гривень на місяць.

Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно: раніше він оскандалився серіалом за 33 мільйони

Тим часом український продюсер Сергій Галетій не розуміє, за що взагалі членам Ради платять гроші. Він обурюється: "90% засідань державної підтримки кінематографії беззмістовні. Бюрократична маячня. Хіба такі рішення членів вартують того, щоб отримувати чималі стипендії з бюджету? А де ж їхні напрацювання, які сприятимуть розвитку українського кінематографу?"

Стало відомо, скільки заробляє Юрій Горбунов у Раді при Держкіно: раніше він оскандалився серіалом за 33 мільйони

Є підозра, що скоро чимала стипендія для Горбунова буде недоступною. Київський окружний адміністративний суд визнав Раду з державної підтримки кінематографії нелегітимною. Справа в тому, що термін каденції Ради – два роки, а після закінчення дворічного терміну автоматично припиняються і повноваження її членів. Це мало статися ще у березні цього року, проте уряд напередодні видав постанову, яка зробила недоторканною чинну Раду з державної підтримки кінематографії, заявивши, що "формування нового складу Ради в період воєнного стану не проводиться". Ба більше, повноваження всіх її дев’яти членів продовжуються не тільки у воєнний час, а ще й на три місяці після закінчення війни.

Тепер же, якщо протягом місяця Рада при Держкіно не оскаржить рішення суду, то воно набуде законної сили.


Теги: ДержкіноГоскиноВедущиеАктериАктерыГорбунов ЮрийЗаробітна платаЗарплата

Дата і час 15 листопада 2023 г., 15:15     Переглядів Переглядів: 2411
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.121099