АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Запуск ракети-носія Starship від SpaceX закінчився провалом

Читать на русском
Запуск ракети-носія Starship від SpaceX закінчився провалом
Запуск ракети-носія Starship від SpaceX закінчився провалом

Космічний корабель Starship компанії SpaceX, призначений для доставки астронавтів на Місяць і надалі зазнав невдачі в космосі через кілька хвилин після старту в ході другого випробування після того, як перша спроба досягти космосу закінчилася вибухом.

Про це повідомляє Reuters.

Двоступінчастий ракетний корабель стартував із космодрому Starbase компанії Ілона Маска в районі Бока Чіка (Техас), піднявшись на висоту близько 90 км над землею та здійснивши запланований 90-хвилинний політ у космос.

Однак перший ступінь ракети Super Heavy, незважаючи на те, що їй вдалося зробити вирішальний маневр по відокремленню від основного ступеня, незабаром після відділення вибухнула над Мексиканською затокою.

Тим часом основний розгінний блок Starship продовжував рух до космосу, але через 10 хвилин польоту телекомпанія повідомила, що управління польотами SpaceX раптово втратило зв’язок з апаратом.

"Ми втратили дані з другого ступеня... ми думаємо, що, можливо, втратили другий ступінь", - сказав ведучий прямої трансляції SpaceX Джон Інспрукер.

Запуск став другою спробою польоту зорельоту, встановленого на вежі ракети-носія Super Heavy, після квітневої спроби, яка закінчилася невдачею приблизно через чотири хвилини після старту.

Пряма інтернет-трансляція запуску показала, як ракетний корабель піднімається з пускової башти в ранкове небо під гуркіт потужних двигунів Super Heavy Raptor.

Головною метою випробувального польоту було відірвати зореліт від землі та вивести його в космос, не доходячи до Землі. Це стало б ключовим кроком на шляху до реалізації амбітної мети SpaceX – створення великого багатоцільового космічного корабля, здатного наприкінці цього десятиліття відправити людей та вантажі на Місяць для NASA, а у перспективі – на Марс.


Теги: КосмосИлон МаскStarshipSpace XSpaceX

Дата і час 18 листопада 2023 г., 17:01     Переглядів Переглядів: 2370
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.094232