АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Призначення нового глави Командування медичних сил: що відомо про Анатолія Казмірчука

Читать на русском
Призначення нового глави Командування медичних сил: що відомо про Анатолія Казмірчука
Призначення нового глави Командування медичних сил: що відомо про Анатолія Казмірчука

За словами журналістів, Анатолій Казмірчук 11 років очолював Головний військовий клінічний шпиталь у Києві. Щоправда, на нього також багато хто скаржився.

Новий голова Командування медичних сил (КМС) Анатолій Казмірчук людина непублічна, мало говорити про проблеми та покращення. Принаймні так про нього розповідають медики, які його особисто знаю, повідомляє " Суспільне ".

За словами журналістів, протягом останнього року для роботи Командування медичних сил загалом та генерал-майора Тетяни Остащенко зокрема була низка питань. Вони стосувалися насамперед неякісних турнікетів, роботи військово-лікарської комісії (ВЛК). Окрім цих аспектів, залишаються проблеми з навчанням та підготовкою бойових медиків, стандартами та протоколами надання медичної допомоги, закупівлями, розподілом коштів, які отримувала Україна як гуманітарну допомогу.

І ось, як нагадало видання, 19 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Остащенка та призначив на її місце Анатолія Казмірчука.

Повідомляється, що Анатолій Казмирчук 11 років очолював Головний військовий клінічний шпиталь у Києві. Щоправда, на нього також багато хто скаржився. В установі були довгі черги, неінклюзивність простору, застарілий ремонт, корупція. Після того, як про проблеми дізналася громадськість, їх почали вирішувати.

Як розповів військовослужбовець Олег Симороз, який отримав поранення у 2022 році, у шпиталі працюють професійні лікарі, але умови перебування – залишають бажати кращого.

"У половині госпіталю немає душових та інклюзивних туалетів. Багато питань закривали волонтери. Наприклад, встановили пандус у відділенні, де я був. Нові ліжка теж закуповували волонтери. Тому я з застереженням ставився б до призначення керівника госпіталю у КМС", - розповів він. 

Окрім того, співрозмовники журналістів розповів, що Казмирчук — людина не публічна і мало говорить не лише про проблеми, а й про покращення у шпиталі за час її управління.

Військовий медик Антон Шевчук розповів, що познайомився із Казмірчуком у 2014 році.

"Я з ним перетинався в роботі, коли працював заступником начальника Білоцерківського військового госпіталю. Тобто він був моїм керівником. Проблемні питання вирішувалися швидко. Треба машини, люди – ми це отримували. У березні 2022 року він залучав мене до евакуації поранених, яких колонами вивозили з Києва. Для роботи у шпиталі він зібрав хорошу команду офіцерів", - розповів Казмирчук.

У Міноборони України заявили, що медична сфера в цілому потребувала перезавантаження. Саме тому на посаду голови КМС було призначено Казмирчука.

"Ротації військових на посадах - це нормальна практика", - сказала заступник міністра оборони Наталія Калмикова.

Сам Казмірчук сказав, що даватиме коментарі журналістам після того, як офіційно отримає повноваження голови КМС.


Теги: Симороз ОлегЗеленскийОстащенко ТетьянаНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВЛКвійськово-лікарняна комісія (ВЛК)Гуманітарна допомогаГуманитарная помощьЗСУВСУКазмирчук Анатолий

Дата і час 23 листопада 2023 г., 00:44     Переглядів Переглядів: 2793
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.254151