АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Відомий співак із Білорусі вивчив українську мову та переїхав жити до Києва

Читать на русском
Відомий співак із Білорусі вивчив українську мову та переїхав жити до Києва
Відомий співак із Білорусі вивчив українську мову та переїхав жити до Києва

Власник білоруського паспорта, співак CHEEV не жалкує, що кілька років тому ухвалив рішення переїхати з Мінська до Києва. Виконавець із шаленою швидкістю опанував українську, причому настільки успішно, що забуває тепер білоруські слова.

Про це Владислав Чижиков (справжнє ім’я виконавця) розповів в інтерв’ю OBOZ.UA. Співак зізнається, що тепер дорога додому йому закрита.

Співак CHEEV – родом із Білорусі, де мав неабияку популярність. Однак вже кілька років, як мешкає в Києві. Пише українською пісні та прекрасно опанував мову.

"Спеціально не вчив, просто почав говорити і все, – каже Влад у розмові з OBOZ.UA. – Вона дуже схожа з білоруською – моєю рідною мовою. Крім того, за освітою я перекладач, тому було нескладно. У побуті розмовляти українською почав у 2021 році, а до цього – російською. І так цікаво: коли почав говорити більше українською, став забувати російську та білоруську. Часом навіть якийсь суржик проскакує: одне слово – українською, інше – білоруською".

Відомий співак із Білорусі вивчив українську мову і переїхав жити до Києва tdiqtirdiqdhant

Співак CHEEV – учасник українських талант-шоу "Х-фактор" та "Голос країни". Одна з найвідоміших його пісень "Гарно так" має в YouTube більше 11 мільйонів переглядів. Цей трек виконавець випустив чотири роки тому. Він одразу став хітом соцмереж та потрапив у всі можливі чарти стримінгових платформ в Україні та Європі. А через три роки композиція несподівано для всіх знову стала неймовірно популярною: "Гарно так" займала перші позиції радіо-чартів протягом всього минулого року. Зіркові виконавці – Надя Дорофєєва, Настя Каменських та інші – знімали свої відео на цей трек та виставляли на своїх сторінках у соцмережах.

Відомий співак із Білорусі вивчив українську мову і переїхав жити до Києва

Владислав Чижиков має білоруське громадянство, однак мріє про українське. Вдома вже не був більше двох років. Каже, дорога туди для нього закрита: "Я добре знаю білоруські закони". Однак додає, що не переймається цим: "Я тут живу і мені подобається. Всього вистачає тут, повірте".

Влад не має українських коренів, але каже, що, коли пише пісні, слова українською приходять самі собою, хоча часом користується словником: "Перевіряю, які є синоніми, чи правильно зробив наголос".

Повне інтерв’ю зі співаком CHEEV читайте на OBOZ.UA завтра, 30 листопада.


Теги: Чижиков ВладиславБелорусьБілорусьУкраїнаУкраинаАртистыАртисти

Дата і час 29 листопада 2023 г., 21:33     Переглядів Переглядів: 2774
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.530836