АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Українська акторка розповіла про інцидент у Латвії, через який довелося найняти охорону

Читать на русском
Українська акторка розповіла про інцидент у Латвії, через який довелося найняти охорону
Українська акторка розповіла про інцидент у Латвії, через який довелося найняти охорону

Популярна акторка Любава Грешнова ("Пізнє каяття", "Трубач") разом з чоловіком Михайлом Пшеничним ("Жіночий лікар", "Будинок з ліліями", "Дві матері") та колегою Катею Кузнецовою ("Анка з Молдаванки", "Скажене весілля-2", Кухня") з початком вторгнення їздять з українськомовними виставами країнами Європи. Акторка розповіла, чому до вистав українською мовою за кордоном якийсь час ставилися з пересторогою.

А також зізналася, що під час одних із гастролей українським акторам найняли охорону, бо агресивні росіяни час від часу зривають виступи. Про це Любава Грешнова розповіла в інтерв’ю.

"Якийсь час ми їздили з постановками країнами Європи – вистави були благодійні для того, щоб об’єднати українську спільноту, пропагувати українську мову та культуру, – розповідає акторка. – Ми перші, хто повіз за кордон вистави українською мовою і довели прикладом, що вони можуть збирати аншлаги в Європі".

Акторка зізнається, що вони не розглядали для можливих гастролей країни, де сильна російська пропаганда: "Наприклад, Угорщину. У нас довгі були перемовини з Ізраїлем. Та й з Америкою, бо організатори не були готові до української мови. У кожній країні починався діалог з того, що нас вмовляли грати російською. Мовляв, українці, які живуть там, приїхали давно, коли в Україні здебільшого розмовляли російською. Організатори були впевнені, що глядачі не підуть на українськомовні вистави. Ми їх переконували, бо не мали ніякого морального права грати російською. Тим паче розуміли, що прийдуть і глядачі з Росії – а ми не хочемо розважати росіян, навіть хороших".

"Українська мова – це була наша головна умова, – продовжує Грешнова. – Я вмовляла, переконувала, що це спрацює. Так і сталося. Одна країна – аншлаг, друга, третя – ми впевнено збирали зали. І далі вже ніхто не запитував про українську мову".

Однак, за словами акторки, виникали інші непорозуміння: "Коли ми, наприклад, приїхали з виставою у Латвію, нам дали охорону. Ми не відразу зрозуміли, до чого це. А нам пояснили, що росіяни, які живуть там, можуть запросто зірвати виступ. Слава Богу, в нашому випадку все пройшло ідеально – не було проблем. А після вистави ми поїхали у кав’ярню, яку відкрили наші біженці з Лисичанська та Рубіжного. І вони розповідали, що чи не щодня до них приходять п’яні росіяни, які багато років живуть у Латвії, – з погрозами та неприємними розмовами".


Теги: АкториАктерыГрешнова ЛюбаваохоронаІнцидентИнцидентЛатвияЛатвія

Дата і час 21 грудня 2023 г., 12:19     Переглядів Переглядів: 2275
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.197058