АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Кислиця написав листа Гутеррешу про реакцію ООН на агресію РФ

Читать на русском
Кислиця написав листа Гутеррешу про реакцію ООН на агресію РФ
Кислиця написав листа Гутеррешу про реакцію ООН на агресію РФ

На тлі масованих ударів Росії, що продовжуються, по цивільних об’єктах України держави-члени Організації Об’єднаних Націй (ООН) повинні зміцнити зусилля щодо позбавлення країни-агресора військового потенціалу, і змусити припинити вчиняти військові злочини.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у листі до генерального секретаря Організації Антоніу Гутерреша, повідомляється в Twitter (X) дипломата.

У документі постпред України озвучив думку про дієву реакцію ООН на удари російських окупантів у мирні міста України з метою терору.

"Дорогий Антоніу Гутерреш... Ці широкомасштабні напади, які не мають жодної військової основи і мають на меті лише тероризувати мирне населення та знищити громадянську інфраструктуру України, свідчать про те, що необхідні посилені та об’єднані зусилля держав-членів ООН, щоб позбавити агресора його військового потенціалу, змусити агресора припинити порушення Статуту ООН та повернутися до принципів міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Український дипломат також вкотре порушив питання про позбавлення РФ повноважень в ООН та вигнання країни-агресора з Ради безпеки.

"Злочини агресії, військові злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності Росії в Раді безпеки ООН", - наголосив Кислиця.

 eiqduieuideeant


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРосіяРоссияУкраїнаУкраинаООНАнтониу Гутерриш

Дата і час 03 січня 2024 г., 18:37     Переглядів Переглядів: 2346
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.107778