АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

З російського полону за час повномасштабної війни звільнили майже три тисячі українців, – Юсов

Читать на русском
З російського полону за час повномасштабної війни звільнили майже три тисячі українців, – Юсов
З російського полону за час повномасштабної війни звільнили майже три тисячі українців, – Юсов

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що з початку повномасштабної війни із російського полону вдалося повернути 2828 наших громадян. Цей процес триватиме і надалі.

Про це в середу, 3 січня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав представник ГУР Андрій Юсов. Він наголосив, що Україна готова використати всі інструменти для звільнення українських громадян, зокрема й міжнародне посередництво.

Раніше до обмінів полоненими вже залучалися Туреччина, Польща, Саудівська Аравія, а в реалізації останнього, який відбувся 3 січня, важливу роль відіграли Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

"Це найбільший обмін, який відбувся під час повномасштабного вторгнення. Це люди змучені, люди, які дуже настраждалися. Але вони витерпіли все, вони вижили і, нарешті, вдома. Це і сльози, і тремтячі голоси під час перших дзвінків до своїх рідних. Це дуже важливо, бо кожен має повернутися додому. Такої роботи ще дуже багато", – сказав Юсов.

Він додав, що всі 230 українських військових і цивільних після повернення на Батьківщину були доправлені до медичних закладів. Там їм нададуть першу медичну допомогу і проведуть необхідні обстеження.

Перші тижні після звільнення триватиме процес постізоляційного супроводу, коли колишнім бранцям РФ надаватимуть медичну допомогу й отримуватимуть від них важливу інформацію.


Теги: Андрей ЮсовЮсов АндрейНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаОбмен пленнымиобмін полоненимиВоеннопленныевійськовополоненіГУР МО

Дата і час 04 січня 2024 г., 08:47     Переглядів Переглядів: 1663
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065734