АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Мобілізація жінок в Україні: розвідниця ЗСУ розповіла, як це може відбуватися

Читать на русском
Мобілізація жінок в Україні: розвідниця ЗСУ розповіла, як це може відбуватися
Мобілізація жінок в Україні: розвідниця ЗСУ розповіла, як це може відбуватися

Розвідниця Ярина Чорногуз вважає, що вмотивованих служити в армії жінок в Україні достатньо і їй гидко, що норма захищати жінками Батьківщину не закріплена законодавчо.

Військовослужбовиця ЗСУ Ярина Чорногуз, яка є розвідницею і бойовою медикинею, висловилася за мобілізацію жінок в Україні, щоб протистояти російській агресії. Вона вважає, що можна мобілізувати приблизно 100 000 жінок, які мають мотивацію і бажання служити в армії. Про це Чорногуз написала на своїй сторінці в Facebook.

Чорногуз вважає, що за наявності мотивації, бажання та фізичної витривалості жінка може стати операторкою дрона, бойовою медикинею і навіть піхотинцем чи розвідницею. Також такі жінки можуть служити в штабах і в підрозділах забезпечення армії.

"Це все реально. Таких жінок в Україні достатньо", — пише військовослужбовиця ЗСУ.

Чорногуз вважає, що згідно з потребами армії, можна мобілізувати умовні 100 тисяч жінок, які не є єдиними опікунами дітей чи людей з інвалідністю, а також не належать до покоління старшого віку, що має вже дорослих дітей.

На думку розвідниці, всі мобілізовані жінки повинні будуть пройти не тільки курс молодого бійця, а й посилений курс облаштування бойових позицій.

Чорногуз вважає, що українки не йдуть в армію не через страх бойових дій, а через страх зіткнутися зі знеціненням з боку чоловіків. Вона вважає, що можна створити профільні жіночі підрозділи для виконання тих чи інших завдань на війні.

Також військовослужбовиця ЗСУ написала, що їй "гидко, що обов’язок жінок захищати Батьківщину в Силах оборони — не закріплений законодавчо на рівні з чоловіками".

Чорногуз називає однією з причин, чому влада в Україні не хоче мобілізувати жінок, що є побоювання появи медійного ефекту, яким скористається російська пропаганда. "Мовляв, у них уже мужики скінчилися, мобілізують жінок", — пише бойова медикиня.

За словами Чорногуз, мобілізація вмотивованих жінок справить абсолютно протилежний цій пропаганді ефект. У цьому випадку буде показано, що "ми справді потужна нація, якщо в ній воюють за державність обидві статі".

"Якщо не буде хоча б такої рівності в обов’язковій мобілізації, по-моєму, це призведе до погіршення ставлення до жінок від чоловіків після закінчення великої війни. Бо в багатьох буде відчуття, що тільки вони здебільшого жертвували собою заради виживання всього народу. Буде збільшення нерівності", — написала Чорногуз.

Також військовослужбовиця ЗСУ зазначила, що багато жінок уже віддали своє життя за Україну, поки багато чоловіків так і не дійшли до армії за майже 10 років війни з Росією.


Теги: Черногуз ЯринаЖенщиныжінкиЗСУВСУМобилизацияМобілізація

Дата і час 14 січня 2024 г., 14:33     Переглядів Переглядів: 2095
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.058224