АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Україна виконала всі зобов’язання перед польскими протестувальниками

Читать на русском
Україна виконала всі зобов’язання перед польскими протестувальниками
Україна виконала всі зобов’язання перед польскими протестувальниками

Україна виконала всі зобов’язання щодо задоволення вимог польських протестувальників, які заблокували кордон. Так, із 16 січня скасовується реєстрація в е-черзі на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховіце".

Пілотний проєкт триватиме місяць, після чого буде оцінено його ефективність. Про це йдеться у повідомленні Мінвідновлення у Facebook.

"Ще наприкінці грудня з польськими колегами ми погодили перелік заходів для розблокування кордону. Зі свого боку ми виконали фактично все, що обіцяли", — наводить пресслужба слова глави міністерства Олександра Кубракова.

Які умови виконала Україна? 

Домовленості з протестувальниками також передбачають створення окремого пасу в онлайн-черзі для порожніх вантажівок на ПП "Ягодин – Дорогуськ". "Технічно ця можливість доступна, як тільки буде відновлено стабільний рух на пункті пропуску", — зазначили в міністерстві.

Ще одна умова — відкриття ПП "Угринів – Долгобичув" для порожніх вантажівок, що вже виконано. Також міністерства погодили запуск спільної робочої групи для аналізу ситуації на ринку двосторонніх перевезень і забезпечення ефективного митного й прикордонного контролю.

Її перше засідання відбулося 8 січня. На ньому розглядали спільний план дій на рівні міністерств для збалансування ринку двосторонніх перевезень і зменшення черг на кордонах.

У рамках виконання умов протестувальників Мінінфраструктури Польщі зобов’язалося допомогти з пошуком джерел для виплати компенсацій перевізникам, які втратили східні ринки через повномасштабне вторгнення країни-терористки РФ в Україну, посилити перевірки для запобігання каботажним перевезенням та створити систему контролю за транспортними послугами українських компаній.


Теги: Кубраков АлександрКПП ЯгодинблокадаПольщаПольшаУкраїнаУкраинапротест

Дата і час 17 січня 2024 г., 11:49     Переглядів Переглядів: 1890
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071301