АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Україна просить Сербію заборонити діяльність організації, яку очолює Медведчук

Читать на русском
Україна просить Сербію заборонити діяльність організації, яку очолює Медведчук
Україна просить Сербію заборонити діяльність організації, яку очолює Медведчук

Посольство України в Сербії надіслало офіційний протест до Міністерства закордонних справ країни. У ньому проситься припинити діяльність представництва громадської організації "Інша Україна" Віктора Медведчука.

Про це повідомляє сербське видання Danas.

За даними видання, протест було направлено ще 5 грудня 2023 року. У документі дипломати обґрунтовують своє становище статтею 29 сербського закону про господарські товариства.

Цей закон не дозволяє використання назви країни в офіційному найменуванні юридичної особи без дозволу відповідної іноземної держави.

Водночас дипломати пояснили, що ліквідація філії громадської організації Віктора Медведчука вже перебуває в юридичній площині, але це питання має політичний аспект.

"Прикро констатувати, що продовжуються спроби окремих політичних сил реалізувати антиукраїнський сценарій, сприяти поширенню брудних провокацій з боку кума міжнародного злочинця Путіна", - заявили українські дипломати.

Слід зазначити, що Сербія та ще 140 країн засудили військову агресію Росії проти України. Зокрема, Сербія оголосила РФ країною-агресором.

При цьому представник "Іншої України" Драган Станоєвич, який публічно підтримує російську агресію, заявив, що заснування його організації відповідає вимогам сербського законодавства.

Нагадаємо, 2023 року у Сербії було відкрито представництво "Інша Україна", офіційним засновником якого є кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук, а юридичним представником у Сербії є Драган Станоєвич.


Теги: Державна зрадаДержзрадаГосизменаСербияСербіяМедведчук ВикторМедведчук ВікторМедведчук

Дата і час 19 січня 2024 г., 17:41     Переглядів Переглядів: 1827
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.067942