АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

"ЛАЗ" наздогнав Чуркіна-молодшого в Аргентині. Російського шахрая затримано

Читать на русском
"ЛАЗ" наздогнав Чуркіна-молодшого в Аргентині. Російського шахрая затримано
"ЛАЗ" наздогнав Чуркіна-молодшого в Аргентині. Російського шахрая затримано

Син олігарха Ігоря Чуркіна намагався обманом зберегти свій бізнес в Україні.

В Аргентині затримано сина російського олігарха Ігоря Чуркіна, який обманом намагався зберегти бізнес в Україні, повідомляє пресслужба ДБР.

У липні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру громадянину РФ та його спільнику, які намагалися обманом зберегти майно підприємства у Львові. Велике українське підприємство ТОВ "Львівські автобусні заводи" взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник – громадянин РФ Ігор Чуркін (на фото), витратив гроші на свій розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі.

"Тому російський бізнесмен розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Підконтрольний олігарху керівник підприємства, під контролем сина олігарха, подав до поліції свідомо неправдиву заяву про нібито скоєння кримінального злочину представниками банку. Він звинуватив посадових осіб установи у вигаданому особливо тяжкому правопорушенні. Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно", – йдеться в повідомленні.

Громадянину Росії повідомлено про підозру

Брати Ігор та Олег Чуркіни з 2003 по 2007 роки володіли також миколаївським Чорноморським суднобудівним заводом. За даними експертів, 2003 року Фонд держмайна на чолі з колишнім народним депутатом від "Партії регіонів" Михайлом Чечетовим "за ціною секонд-хенду", за 24,3 мільйона доларів продав їм ЧСЗ.

У липні 2007 року через невиконання договору Господарський суд Києва виніс рішення про розірвання договору між ФДМ та "Судмашпромом" – підприємством братів Чуркіних, яке володіло ЧСЗ. І після судових позовів, за допомогою ФДМ, ДАХК "ЧСЗ" та Миколаївський машинобудівний завод (раніше один завод ЧСЗ) до кінця 2007 року надійшли до оперативного управління "Смарт-Холдингу", що належить олігарху та тодішньому народному депутату від "Партії регіонів" Вадиму Новинському.

Мер Львова Андрій Садовий у 2014 році заявляв, що власники "Львівського автобусного заводу" та ексвласники миколаївського Чорноморського суднобудівного заводу брати Ігор та Олег Чуркіни мають сидіти у в’язниці за зруйновані промислові об’єкти України.

grom-ua.org


Теги: Николаевский машиностроительный заводЧСЗЧечетовДБРзадержаниезатриманняАргентинаНовинский ВадимГК Смарт-холдингЛьвовский автобусный заводЛьвовские автобусные заводыЛьвівські автобусні заводиЧуркин ОлегЧуркин ИгорьАндрій СадовийСадовый Андрей

Дата і час 03 лютого 2024 г., 12:39     Переглядів Переглядів: 28482
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.274857