АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Британська розвідка оцінила цілі Лукашенка та РФ: у Білорусі залишаються до тисячі "вагнерівців"

Читать на русском
Британська розвідка оцінила цілі Лукашенка та РФ: у Білорусі залишаються до тисячі "вагнерівців"
Британська розвідка оцінила цілі Лукашенка та РФ: у Білорусі залишаються до тисячі "вагнерівців"

Станом на початок лютого 2024 року в Білорусі перебувають до тисячі найманців російської приватної військової компанії "Вагнер". Вони задіяні у навчанні білоруських військових та спецпризначенців.

При цьому вірогідність того, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме їх якимось іншим чином, є низькою, хоча присутність "вагнерівців" у цій країні впливає на Україну. Про це йдеться у звіті британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії.

На території Білорусі "вагнерівці" з’явилися у червні 2023 року. Тоді, стверджують у британській розвідці, їхня чисельність складала близько 8 тисяч.

Нині кількість найманців у Білорусі суттєво скоротилася.

"Цілком ймовірно, що в Білорусі залишилося менше 1000 російських найманців "Вагнера", – зазначено у звіті.

За оцінками британської розвідки, нині "вагнерівці" продовжують навчати білоруських військових та силовиків. І у Британії вважають малоймовірним, що Лукашенко використовуватиме їх для інших завдань, зокрема, пов’язаних зі внутрішньою чи прикордонною безпекою.

Водночас у британській розвідці констатують, що присутність бойовиків ПВК "Вагнер" у Білорусі грає на руку Росії, яка веде війну проти України.

"Тривала присутність "вагнерівців" у Білорусі майже напевно приносить користь і військовим зусиллям Росії, змушуючи Україну підтримувати оборонні позиції та особовий склад уздовж свого північного кордону з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень", – зазначено у звіті.


Теги: РосіяРоссияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБританська розвідкаБританская разведкаМіноборони БританіїМинобороны ВеликобританииЧВК ВагнераЧВК ВагнерБілорусьБелорусьЛукашенко Александр

Дата і час 04 лютого 2024 г., 13:08     Переглядів Переглядів: 1782
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.714236