АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

«Позеленілий» аферист Хмєльковський вимагав великий хабар

Читать на русском
«Позеленілий» аферист Хмєльковський вимагав великий хабар
«Позеленілий» аферист Хмєльковський вимагав великий хабар

Анатолій Хмєльковський вже фігурує у справі про шахрайство.

За підозрою у здирстві 20 тисяч доларів затримали депутата однієї з районних рад Одеської області. Як повідомили правоохоронці, наручники на нього одягли оперативники регіонального управління стратегічних розслідувань та слідчі обласного главку поліції, передає Думська.

За даними слідства, депутат обіцяв бізнесмену допомогти отримати земельну ділянку з можливістю подальшої забудови та приватизації. Вирішити це питання він мав шляхом впливу на інших депутатів.

9 лютого поліцейські затримали депутата в одному із ресторанів Одеси під час отримання половини неправомірної вигоди – 10 тисяч доларів.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Суд частково задовольнив клопотання слідчих про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у розмірі 4 млн 3 тис. грн.

За даними «Думської», йдеться про депутата Білгород-Дністровської райради, голову земельної комісії та керівника комунального підприємства зборів Анатолія Хмельковського.

Він народився 1 травня 1977 року.

2010 року був керівником черкаського виборчого штабу «Сильної України».

З 16 листопада 2011 року до 6 січня 2012-го очолював черкаський аеропорт. У 2013 році його звинувачували у рейдерському захопленні універмагу в Кілії. У 2014-2016 роках він очолював Агентство розвитку Черкащини – комунальне підприємство тамтешньої облради. Успіхами не відзначився.

2017-го ледь не став директором рівненського аеропорту.

2020-го року претендував на посаду заступника голови Одеської облдержадміністрації, але не зумів домовитися в Києві.

Також Анатолій Хмєльковський — бенефіціар кількох фірм, а також засновник низки громадських організацій: «Зе-контроль», «Слуга народу Черкащини», «Слуга народу Одещини», «Нове місто», «Канів» та «Комітет громадських ініціатив».

Серед інших засновників останнього – Євген Шульгін, керівник юридичної компанії «Правопростір». На виборах 2015 року невдало балотувалася до Черкаської міськради від «Опозиційного блоку», яка раніше була членом «Сильної України» та «Яблука» Бродського. Ще один – Сергій Демченко, теж засновник та директор доброго десятка фірм. Також він очолює черкаський осередок громадської організації «Український вибір» відомого Віктора Медведчука.

Брат Анатолія Хмєльковського Олександр фактично контролює державний дитячий центр «Молода гвардія», що у Лузанівці. Окрім того, якийсь час він був директором держпідприємства «Одеський науково-дослідний інститут телевізійної техніки», готував його до приватизації.

Під час президентських виборів 2019 року потрапив у скандал, позиціонуючи себе як керівника «Зе-команди Одещини». Він справді має відношення до громадської організації з такою назвою (а ще керує ГО «Зе-контроль»), але ні «слугою народу», ні офіційним представником Зеленського ніколи не був. На останніх парламентських та місцевих виборах узагалі підтримав іншу партію.

З 15 листопада 2017 року по 14 грудня 2017 року Олександр Хмєльковський перебував у розшуку як відповідач за цивільним позовом, а зараз взагалі проходить обвинуваченим у кримінальному провадженні №12021090000000401, відкритому за статтями про шахрайство та підробку документів(ч.4 ст.190 и ст. 358)! Йдеться про незаконне заволодіння земельною ділянкою з використанням підроблених документів.

31 жовтня 2022 року суд санкціонував його затримання, що відбулося 18 березня 2023 року в Одесі. Наступного дня чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу на волю під заставу 322 тис. грн. Гроші Хмєльковський знайшов і покинув івано-франківський слідчий ізолятор, повернувшись до міста біля найсинішого Чорного моря.

crime-ua.com


Теги: Слуга НародаВымогательствовимагання грошейВзяткахабарДепутатыДепутатизадержаниезатриманняОдеська областьОдесская областьУголовное делоШахрайствоМошенничествоХмельковский Анатолий

Дата і час 14 лютого 2024 г., 00:00     Переглядів Переглядів: 2178
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.972693