АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Туркменістані школярок змушують проходити перевірки на цноту для оцінки їхньої "моральної чистоти"

Читать на русском
У Туркменістані школярок змушують проходити перевірки на цноту для оцінки їхньої "моральної чистоти"
У Туркменістані школярок змушують проходити перевірки на цноту для оцінки їхньої "моральної чистоти"

На заході Туркменістану школярок змушують проходити перевірки на цноту для оцінки їхньої "моральної чистоти" та запобігання підлітковій вагітності. Про тих, хто не пройшли цю перевірку, чиновники повідомляють у служби безпеки.

Про це пише туркменська служба "Радіо Свобода"/"Азатлик".

Про сумнівні перевірки журналістам "Радіо Азатлик" на умовах анонімності розповіли кілька учениць середньої школи у Балканському велаяті Туркменістану та їхні батьки. Причому згоди на цю процедуру, яку проводять гінекологи, місцева влада, за словами опитаних, не запитує.

На тих, хто не пройшов цю перевірку, як повідомив "Радіо Азатлик" працівник галузі освіти, який знає про ситуацію, чиновники повідомляють у поліцію та служби безпеки.

"У містах Балканабаді та Туркменбаші учениць 9-х–11-х класів поголовно змушують проходити гінекологічний огляд. Під час огляду виявляють дівчат, які мали статеві зв’язки, та їхні списки передають до місцевих органів поліції та МНБ", – зазначив співрозмовник видання.

За словами інших співробітників сфери освіти регіону, поліція часто перевіряє мобільні телефони дівчат з "неблагонадійного" списку, щоб отримати інформацію про їхніх ймовірних сексуальних партнерів.

"Співробітники правоохоронних органів пояснюють, що це робиться з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вступали в інтимні зв’язки з неповнолітніми. На даний момент у велаяті ведуться масштабні перевірки", – уточнило джерело.

На думку співрозмовника видання, подібні перевірки пов’язані із зростанням кількості підліткових вагітностей у регіоні в останні місяці. За його словами, лише у Балканабаді було зареєстровано шість таких випадків.

"Ця інформація дійшла до Міністерства освіти, яке в результаті винесло сувору догану начальнику Балканського обласного управління освіти. Відразу після цього [обласна влада] розпочала перевірки на "моральну чистоту" у великих містах", – повідомило джерело.

"Радіо Азатлик" звернулося за коментарями до чиновників Балканського велаята, але відповіді не отримало.


Теги: підліткиподросткидевственностьшколярішкольникиТуркменистан

Дата і час 16 лютого 2024 г., 09:59     Переглядів Переглядів: 2290
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.201444