АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Окупанти створили гігантський мегакоптер, який піднімає 300 кг: «Скоро скидатимемо ФАБи»

Читать на русском
Окупанти створили гігантський мегакоптер, який піднімає 300 кг: «Скоро скидатимемо ФАБи»
Окупанти створили гігантський мегакоптер, який піднімає 300 кг: «Скоро скидатимемо ФАБи»

Як стверджують росіяни, величезний безпілотник зможе пересуватися повітрям на 500 км і матиме переваги як літака, так і коптера. Безпілотник не потребуватиме аеродромів та інфраструктури.

У Росії робітники конструкторського бюро "Сухого" успішно протестували прототип важкого безпілотного повітряного судна вертикального зльоту та посадки "БТС-ВАБ". У ході випробувань апарату тестувалися алгоритми управління та роботи систем зльоту, зависання та посадки. Про це повідомляє агентство ТАРС.

Конструктори ДКБ "Сухого" розробляють нову безпілотну транспортну систему позааеродромного базування. Новий безпілотник, за твердженням росіян, має цивільне призначення, не потребує спеціально підготовлених майданчиків та аеродромної інфраструктури для зльоту чи посадки.

"Беспілотне повітряне судно поєднує в собі переваги літака і можливості вертольота. Гібридна силова установка включає електричну підйомну силову установку і поршневий маршевий двигун. Вертикальні зліт і посадка виконуються підйомними двигунами, розміщеними на крильових балках. Після зльоту в роботу вступає бензиновий двигун. Крило посилює паливну ефективність, а завдяки можливості вертикального зльоту не потрібне будівництво дорогої аеродромної інфраструктури та злітно-посадкових смуг", – каже керівник проєкту Євген Рубцов.

Випробування нового безпілотника

Зліт, політ та посадка виконуються повністю в автоматичному режимі, без участі оператора. У разі екстреної ситуації оператор може змінити маршрут. Безпілотник створюється для польотів у радіусі 500 км від точки постійного базування та здатний перевозити до 300 кг вантажу.

Проект "БТС-ВАБ" знаходиться на етапі випробувань ключових технологій та базових технічних рішень. Безпілотник зможе виконувати логістичні, дослідні та інші завдання будь-якої складності. Тим часом російський військовий блогер та волонтер Олексій Живов уже мріє, що окупанти зможуть використовувати такі БПЛА у військових цілях, наприклад, для руйнівних бомбардувань.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБПЛАВС РФ

Дата і час 20 лютого 2024 г., 17:25     Переглядів Переглядів: 2489
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.472129