АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У США зростають антивоєнні настрої: чому американці проти будь-якої війни — опитування

Читать на русском
У США зростають антивоєнні настрої: чому американці проти будь-якої війни — опитування
У США зростають антивоєнні настрої: чому американці проти будь-якої війни — опитування

Американці більше хочуть зосередитися на проблемах усередині країни та побоюються втягування США у конфлікти за кордоном. Окрім того, 70% респондентів виступили за мирні переговори України з РФ.

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, у США зростають антивоєнні настрої — американці не бажають навіть брати участь у війні, яка життєво зачіпає їхню власну безпеку та національні інтереси на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Крім того, зростає відсоток громадян, які проти фінансування війни в Україні та в Газі. Про це 22 лютого повідомили оглядачі The Eurasian Times, провівши аналіз даних Інституту Квінсі.

Опитування, проведене консалтинговою фірмою Harris Poll, свідчить про те, що більшість респондентів виступають проти участі США у військових діях. А близько 70% бажають, щоб адміністрація президента Джо Байдена якнайшвидше "підштовхнула" Україну до миру з Росією шляхом переговорів.

"Результати свідчать про те, що політика уряду США щодо війни в Україні все більше розходиться із громадською думкою напередодні другої річниці російського вторгнення 24 лютого", - зазначають оглядачі.

Якщо порівняти нинішнє опитування з аналогічним наприкінці 2022 року, відсоток антивоєнних настроїв зріс на дев’ять пунктів. У зв’язку з цим автори публікації наголосили, що час опитування має велике значення, оскільки він був опублікований на тлі повідомлень про те, що пропозиція президента Росії Володимира Путіна про припинення вогню в Україні була відкинута Вашингтоном після контактів між посередниками наприкінці 2023 — на початку 2024 року, включаючи раунд неофіційних переговорів у Туреччині.

Водночас американська сторона заперечує наявність таких контактів, заявляючи, що між Москвою та Вашингтоном не було діалогу з питання мирних переговорів за участю України.

Загалом американці хочуть зосередитися на проблемах усередині країни та побоюються втягування у конфлікти за кордоном, незважаючи на те, що конфлікти у таких регіонах, як Індо-Тихоокеанський чи Близький Схід, де розташовані американські військові бази, матимуть серйозні геополітичні наслідки для США.

Однак, коли постає питання про те, чи готові вони самі воювати, щоб забезпечити свої життєво важливі інтереси, американці не налаштовані відправляти війська за кордон. Було встановлено, що у 2023 році армія та ВПС недоотримають близько 10 000 новобранців, а ВМС – менше 6 000, підсумували автори матеріалу.


Теги: Сектор ГазиСектор ГазаУкраїнаУкраинаДжо БайденБайден ДжоБайденБлижний ВостокАтака на ІзраїльНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСШАСоцопросопитування

Дата і час 22 лютого 2024 г., 14:15     Переглядів Переглядів: 1709
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.651378