АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Німеччині готуються частково легалізувати канабіс для особистого вживання

Читать на русском
У Німеччині готуються частково легалізувати канабіс для особистого вживання
У Німеччині готуються частково легалізувати канабіс для особистого вживання

Очікується, що нижня палата парламенту Німеччини сьогодні проголосує за законопроєкт, який легалізує його вживання. Згідно із законом, німці зможуть зберігати та вирощувати марихуану для особистого використання вже з 1 квітня. Законопроєкт підтриманий коаліційним урядом Німеччини — лівоцентристська СДПН, ВДП та Зелені. Це зробить Німеччину третьою країною в Європі, яка легалізувала наркотик для особистого використання, канабіс буде виключений із офіційного списку заборонених речовин. Дорослим буде дозволено мати при собі до 25 г речовини.

Міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах заявив, що цей захід дозволить відвоювати ринок у драгдилерів, які постачають канабіс приблизно 7 мільйонам німців, які вживають речовину. Уряд також заявив, що новий закон покращить якість каннабісу, що споживається все більшою кількістю молодих людей. «Захист дітей та молоді є основою того, чого покликаний досягти цей закон», — заявив Лаутербах перед голосуванням. Він сказав, що закон призведе до скорочення чорного ринку та допоможе контролювати поширення марихуани.

При цьому голова Німецької медичної асоціації застеріг від легалізації. «Каннабіс потенційно може викликати залежність; близько 10% постійних споживачів канабісу мають залежність», - сказав Клаус Рейнхардт громадській телекомпанії WDR. По-друге, регулярне вживання віком до 25 років може перешкодити процесу дозрівання мозку, додав він. "Це наркотик, який має високий потенціал небезпеки і його не можна легалізувати", - зазначив фахівець.


Теги: Рейнхардт КлауслегалізаціялегализацияканнабисНімеччинаГермания

Дата і час 23 лютого 2024 г., 14:24     Переглядів Переглядів: 1984
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.285935