АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Польський генерал пояснив відсутність БПЛА під час форсування Вісли

Читать на русском
Польський генерал пояснив відсутність БПЛА під час форсування Вісли
Польський генерал пояснив відсутність БПЛА під час форсування Вісли

За словами Пйотра Блажеуча, військовим не варто все копіювати з російсько-української війни, бо жодна наступна війна не буде схожою на попередню.

Польській генерал Пйотр Блажеуш не переконаний у цінності безпілотників під час форсування Вісли.

Про це повідомляє Defense News.

Військовим слід остерігатись застосування уроків війни в Україні і адаптуватися до битви, яка ще має відбутись. Блажеуш заявив, що він не переконаний у їхній цінності під час перетину водних шляхів.

"Традиційно, ви не будете використовувати дрони лише для переправи через водну перешкоду. Ви можете використовувати їх із розвідувальною метою для збору розвідувальної інформації заздалегідь, але під час самої переправи вони вам не дуже потрібні в повітрі. Вони потрібні попереду, на передовій, щоб переконатися, що немає блокпостів, або щоб виявити ворожі позиції чи загрози для транспортних засобів, які висаджуються", — пояснив заступник начальника Генштабу Польщі в кулуарах навчань Dragon.

У межах найбільших навчань НАТО Steadfast Defender не було помітно безпілотників. При цьому автори наводять приклад, як українські війська перетнули Дніпро у Херсонській області. БПЛА зіграли важливу роль у повітряній розвідці, прикритті сил, а також у постачанні забезпечення. Разом з тим радник із питань військового потенціалу РФ в Центрі військово-морського аналізу Семюель Бендетт вважає, що бойові БПЛА малопридатні для переправ через річку.

"Набагато важливіше мати безпілотники ISR [розвідки, спостереження і рекогносцировки] для постійного спостереження, а також цілий звіринець систем протидії безпілотникам і систем радіоелектронної боротьби для захисту особового складу і техніки", — розмірковує Бендетт.

Також Блажеуш заявив, що одна з причин, чому БПЛА не були залучені до форсування Вісли є відносно невелика відстань. "Переправа через Віслу всього 320 метрів, тому вона не така велика. Але якби це була більша відстань, потенційно ви могли б захотіти їх [безпілотники], але у нас є інші засоби зв’язку, крім дронів", – пояснив Пйотр Блажеуш. Відтак деякі спостерігачі, які були присутні на навчаннях, занепокоєні, що не всі на Заході адаптують свою тактику до досвіду України у війні. На це польський генерал заявив, що військові не мають просто копіювати стратегії, бо наступна війна не буде копіювати російсько-українську, тому є чіткі ознаки, що варто робити, а чого повторювати не треба.


Теги: НАТОSteadfast Defenderвійськові злочиниВоенные ученияВислаБлажеуч ПьотрбеспилотникиБПЛА

Дата і час 07 березня 2024 г., 12:36     Переглядів Переглядів: 1994
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066259