АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Маляр назвала мету «вкиду» про удар по комплексах Patriot ЗСУ

Читать на русскомRead in English
Маляр назвала мету «вкиду» про удар по комплексах Patriot ЗСУ
Маляр назвала мету «вкиду» про удар по комплексах Patriot ЗСУ

Противник запустив "інформаційний гачок", пояснила Ганна Маляр.

За повідомленнями західних ЗМІ, 9 березня внаслідок удару ракетами "Іскандер" по українському конвою могли бути знищені американські ЗРК Patriot ЗСУ.

"Реагуючи оперативніше, ніж зазвичай, екіпаж російської гіперзвукової ракети "Іскандер" узяв на приціл і завдав прямого удару по українському конвою з відстані в сотні миль. Дві пускові установки Patriot вибухнули, що призвело, напевно, до загибелі екіпажу", – йдеться в публікації видання Forbes .

Уточнюється, що для ворога це може мати велике значення, оскільки останнім часом ці засоби ППО завдали істотних збитків російській фронтовій авіації, знищивши "близько дюжини" винищувачів-бомбардувальників ВКС РФ.

Наголошується, що ЗСУ мають у своєму розпорядженні три батареї Patriot з радарами, включаючи від чотирьох до восьми пускових установок. Дві батареї та дві запасні пускові установки надійшли з Німеччини, Сполучені Штати надали одну батарею, а Нідерланди дві пускові установки.

Коментар Анни Маляр

За словами колишнього заступника міністра оборони Ганни Маляр, ця інформація військового характеру публікується з розвідувальною метою. За її словами, у ситуації з нібито знищеними ЗРК Patriot противник очікує на публічну реакцію, проте Київ на це не реагує.

"Приміром, новини про нібито знищені наші військові об’єкти, військову техніку чи озброєння. Повідомляють певні джерела про нібито знищення росіянами, скажімо, установки Patriot. І чекають на реакцію наших ЗСУ або хоча б когось публічного. Будь-яка інформація в цій ситуації — спростування, підтвердження, уточнення – працює проти нас. Тому формула відповіді – не підтверджуємо, і не спростовуємо – свідчить про те, що інформаційний гачок не заковтнули”, – додала Маляр.


Теги: російська пропагандароссийская пропагандаНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПВО PatriotЗРК PatriotPatriotВоздушно-космические силы РФ (ВКС РФ)ВКС РФЗСУВСУМаляр Анна

Дата і час 11 березня 2024 г., 07:24     Переглядів Переглядів: 2240
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.085743