АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Роботино відбиває "м’ясні атаки", а ЗСУ вишукує склади боєприпасів на Білгородщині

Читать на русском
Роботино відбиває "м’ясні атаки", а ЗСУ вишукує склади боєприпасів на Білгородщині
Роботино відбиває "м’ясні атаки", а ЗСУ вишукує склади боєприпасів на Білгородщині

Якби ЗСУ чи російським добровольцям вдалося знищити склади з боєприпасами на території Білгородщини, то це було б добрим результатом і знекровило найближчі підрозділи окупантів. Військовий оглядач Давид Шарп упевнений, що подібні склади є пріоритетними цілями для ЗСУ.

Тактика росіян під Роботиним не відрізняється новизною і там знову позиції ЗСУ намагаються закидати "м’ясними штурмами". Незважаючи на всі втрати, ворог намагається відбити виступ у лінії фронту, яку армія РФ втратила ще влітку минулого року. Про це в інтерв’ю Фокус розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Він зазначає, що ця територія є дуже важкою для утримання, адже виступ завжди легко прострілюється, а також його можна оточити. Тому командування має постійно стежити за ситуацією.

"Тут має ще вплив медійна складова, адже окупанти хочуть повернути втрачене, - каже Шарп, - Важливо не прогаяти момент, якщо треба буде відійти, як це сталося під Авдіївкою, щоб не зазнавати зайвих втрат".

Щодо російських добровольців на боці ЗСУ, які зайшли на Білгородщину , то, на думку Шарпа, не можна виключати, що Кремль вирішить перерозподілити ресурси. Це можуть бути матеріальні ресурси для будівництва укріплень на тих чи інших ділянках кордону або перекинути додаткові сили, у тому числі з фронту.

"Однак гарантувати, що це станеться, неможливо, - акцентує експерт, - Все залежить від того, наскільки болючим із військової та медійної точки зору виявляться ці удари".

Хорошим результатом, на думку Шарпа, було б те, якби ЗСУ чи російським добровольцям вдалося знищити склади з боєприпасами на території Білгородщини, якими харчується армія РФ. Тим більше, що західні партнери накладають заборону застосування ракет саме на міжнародно визнаній території РФ.

"Але це не означає, що українці не мають, щоб дістати ці склади, — каже Шарп, — Можна діяти за допомогою диверсантів, або застосовувати власні вітчизняні аналоги, якщо такі склади в зоні їх поразки".

Експерт упевнений, що подібні склади і так є пріоритетними цілями для ЗСУ, зокрема, на Білгорощині. Особливо коли йдеться про великі склади з БК, від яких може знизити боєздатність прилеглого угруповання окупантів.


Теги: Шарп ДавидВС РФРоботинеБелгородская областьРосіяРоссияЗСУВСУ

Дата і час 16 березня 2024 г., 00:53     Переглядів Переглядів: 4020
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.366961