АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У ЗМІ розкрили ймовірну причину звільнення Данілова: назвав дипломата з Китаю нецензурним словом

Читать на русском
У ЗМІ розкрили ймовірну причину звільнення Данілова: назвав дипломата з Китаю нецензурним словом
У ЗМІ розкрили ймовірну причину звільнення Данілова: назвав дипломата з Китаю нецензурним словом

Експерт Володимир Фесенко переконаний, що "хамські та неприпустимі вислови" Олексія Данілова вдарили по "титанічним зусиллям" дипломатії щодо Китаю.

26 березня президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО). Його замінить ексглава Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко. Експерти у коментарях для "Фокусу" припустили, що стало причиною для такого рішення.

Політолог Віктор Небоженко впевнений, що Данілов – "випадкова людина" у владній команді.

"Насправді нічого дивного у відставці Данілова немає – Офіс президента давно шукав йому заміну. До того ж не слід виносити за дужки той факт, що Данілов перебував у досить гострому, перманентному конфлікті з головою ОП Андрієм Єрмаком. Думаю, цей фактор відіграв далеко. не останню роль. Але припускаю, що Данілову знайдуть якусь іншу роботу — десь біля Кабміну. Вони його ні в якому разі не виженуть на вулицю", — зазначив експерт.

Водночас політолог Володимир Фесенко назвав звільнення Данілова "абсолютно закономірним, логічним та правильним рішенням".

"Претензії до роботи Данілова накопичувалися досить давно – ще з періоду до повномасштабного вторгнення. Але, враховуючи той факт, що він – командний гравець, претензії до нього хоч і були, але не критичні", – пояснив він.

На думку експерта, безпосереднім приводом для звільнення стала "абсолютно нетерпима ситуація" із наслідками для української дипломатії.

"Йдеться про те, що в одному зі своїх нещодавніх інтерв’ю Олексій Данілов дозволив собі хамські та неприпустимі висловлювання у нецензурній формі проти китайського спецпредставника, який нещодавно був на переговорах у Києві", – пояснив Фесенко.

За його словами, ця ситуація стала "величезним ударом" по "титанічних зусиллях" Зеленського та дипломатів. Україна вела "надзвичайно делікатну форму діалогу" з Китаєм.

"І тут раптом виходить Данілов і своєю заявою відкидає нас дуже далеко назад у роботі залучення Китаю до участі у глобальному саміті світу. З високою ймовірністю саме це спричинило звільнення Олексія Данілова", — підкреслив політолог.


Теги: Ермак АндрейЛитвиненко АлександрФесенко ВладимирЗеленскийСНБОРНБОДанилов АлексейДаниловДанілов

Дата і час 27 березня 2024 г., 07:42     Переглядів Переглядів: 2978
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.10858