АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У ЗМІ розповіли, чому диктатори КНДР бояться джинсів, як вогню

Читать на русском
У ЗМІ розповіли, чому диктатори КНДР бояться джинсів, як вогню
У ЗМІ розповіли, чому диктатори КНДР бояться джинсів, як вогню

Під час показу у Північній Кореї британської телепрограми "Садові таємниці" з Аланом Тітчмаршем його джинси піддали цензурі через символ "західної свободи та молодіжної культури". Диктатори однієї з найавторитарніших держав світу жахаються цього елементу гардероба через його прив’язку до країни-опонента – США.

Виявляється, вони заборонені не лише у Північній Кореї, а й у колишньому Радянському Союзу, на Кубі та в інших країнах. Як зазначає Daily Mail, на визначну світову подію – падіння Берлінської стіни у 1989 році – на сході Німеччини сотні молодих людей одягнули сині джинси на знак протесту проти диктатури.

Символ свободи. Стало відомо, чому диктатори КНДР бояться джинсів як вогню qhiddxiqkdidrzant

"Джинси вважалися ознакою капіталізму, і тому їхні власники були ворогами держави. Щоб захистити молодь від зовнішнього впливу одягу, була створена соціалістична культура одягу", – пояснила британська журналістка Енн Макелвой.

Як вона зазначає, у демократичній нині Німеччині до 1990-х років джинси готові були обміняти навіть на антикваріат, твори мистецтва та автомобільні деталі. Хоч після розпаду СРСР у європейських країнах ця річ стала повсякденною, але заборона досі існує у комуністичній КНДР, яка живе за "залізною завісою".

"Я згадую часи, коли джинси володіли магічною силою, з деяким сумом. Це було підтвердженням сили моди. Джинси здавалися частиною свободи, яку можна носити правдами, неправдами чи за обміном у світі, де багато іншого було заборонено. Не дивно, що модна поліція Північної Кореї їх забороняє", – зазначила жінка.

Символ свободи. Стало відомо, чому диктатори КНДР бояться джинсів як вогню

Теги: ДиктаторыСШАПівнічна КореяСеверная КореяКНДР

Дата і час 29 березня 2024 г., 17:09     Переглядів Переглядів: 1814
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065693