АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

FT: Європейські оборонні підприємства залежать від сировини з КНР для виробництва боєприпасів

Читать на русском
FT: Європейські оборонні підприємства залежать від сировини з КНР для виробництва боєприпасів
FT: Європейські оборонні підприємства залежать від сировини з КНР для виробництва боєприпасів

Європейські оборонні підприємства залежать від постачання бавовни з Китаю. Бавовняні волокна — це основний інгредієнт, необхідний для виробництва нітроцелюлози, що використовуються в артилерійських снарядах та інших вибухових речовинах.

Про це пише Financial Times.

Згідно з даними Центру міжнародної торгівлі, на частку Китаю припадає майже половина світової торгівлі целюлозою з бавовняних волокон. Найбільшими імпортерами матеріалу є Німеччина, Швеція та Бельгія. Компанії попередили, що буде важко швидко наростити виробництво вибухових речовин, оскільки вони залежать від китайських джерел, і що існує небезпека, що Китай може обмежити експорт матеріалу, якщо відносини між країнами погіршаться.

У компанії Rheinmetall, яка є виробником боєприпасів, повідомил Financial Times, що Європа покладається на Китай, який постачає "понад 70%" бавовняного волокна. "Існує ризик того, що Китай може припинити поставки з геополітичних міркувань. Тому ми купуємо якомога більше, щоб заповнити наші запаси", — пояснили у Rheinmetall.

У компанії Saab заявили, що залежність від Китаю "може становити підвищений ризик у майбутньому", але сьогодні немає ніяких проблем з ланцюжком поставок. Росія, яка також нарощує виробництво боєприпасів, за останні два роки збільшила імпорт нітроцелюлози з Китаю. Згідно з даними про імпорт, закупівлі РФ в Китаї зросли з 3,4 млн доларів у 2022 році до 7,18 млн доларів за перші 10 місяців 2023 року.

Дочірня компанія оборонного підрядника Rheinmetall, Nitrochemie, яка виробляє нітроцелюлозу, підтвердила, що розглядає можливість створення підрозділу з виробництва бавовняного волокна в Нижній Саксонії. Зараз Rheinmetall накопичила трирічний запас волокна, і поставки з Китаю продовжуються.


Теги: Rheinmetallвоенное производствоКНРКитайЄвропаЕвропаоборонные предприятияоборонні підприємства

Дата і час 08 квітня 2024 г., 20:33     Переглядів Переглядів: 1528
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.110185