АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

РФ дала притулок німецькій «зірці» неонацистів

Читать на русском
РФ дала притулок німецькій «зірці» неонацистів
РФ дала притулок німецькій «зірці» неонацистів

Конспірологіня Дагмар Хенн підтримує Путіна, виправдовує Гітлера та працює на пропагандистський канал.

Московський главк МВС урочисто вручив свідоцтво про тимчасовий притулок громадянці ФРН Дагмар Хенн. Як повідомляє The Insider, про це повідомила прессекретарка міністерства країни-агресорки Ірина Волк.

«Громадянка Німеччини підтримує політичний курс Російської Федерації, зокрема щодо проведення спеціальної військової операції в Україні. Вона не планує повертатися до ФРН, оскільки не впевнена у своїй безпеці у цій країні», — вдеться в повідомленні МВС. Притулок німкеня отримала за сприяння поліції, зазначає Вовк.

Дагмар Хенн - 60-річна жінка, що виросла в Мюнхені і жила на східнонімецькому острові Рюген. У травні 2022 року вона виїхала з Німеччини до Росії, щоб працювати на RT.

З цього приводу вона опублікувала колонку на німецькомовному сайті RT, в якій пояснила, що поїхала через страх перед жовто-синіми прапорами в країні, а також утисків прихильників Росії у війні з Україною, складовою яких стала коронавірусна політика.

Хенн порівнює себе з німецькими комуністами-вигнанцями часів Другої світової, змушеними «здалеку дивитися, як коричневі орди грабують країну». У колонці вона також скаржиться на неприязнь мешканців Німеччини до «нещеплених, які розуміють Путіна та кверденкерів («нестандартно мислячі» — термін, яким позначають себе німецькі конспірологи. — Прим. ред.)».

У середині 2010-х, під час міграційної кризи у ФРН, Хенн перебувала у мюнхенському відділенні місцевої Комуністичної партії, але її виключили звідти за «розпалювання ненависті до біженців» та близькість до ультраправої організації PEGIDA («Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу»).

Хенн співпрацювала з російськими пропагандистськими ЗМІ RT та ANNA News, а також колишнім таксистом та німецьким конспірологом Петером Фреєм, який заперечує зв’язок ВІЛ та СНІД та закликає німців «неупереджено» ставитися до книги Mein Kampf Адольфа Гітлера.

Також Хенн веде німецькомовну версію блогу Vineyard of the Saker, який від початку запустив автор російського правоконсервативного ЗМІ «Вільна преса» Андрій Раєвський. Раєвський, як пише проект Psiram, емігрував із Росії до США, а потім до Швейцарії. Тепер він представляється як аналітик швейцарських спецслужб та ООН, а також з’являється на сторінках газети Deutsche Stimme – партійного видання Націонал-демократичної партії Німеччини (пряма спадкоємиця НСДАП, нині – Heimat, «Батьківщина»). У цій газеті Раєвський, наприклад, пророкує «крах англо-сіоністської влади».

На німецькомовному сайті Хенн Vineyard of the Saker від імені анонімних авторів публікуються статті про справедливість російського вторгнення в Україну та переказуються російські фейки, зокрема про непричетність ЗС РФ до різанини у Бучі. В одній із статей блогу Хенн, підписаної ніком Русофіл, розповідається, що Гітлер нібито не хотів Другої світової війни, а до агресії проти інших країн його підштовхнули банкіри США та Великобританії. Раніше схожу теорію змови висловлював Володимир Путін. За його версією, розв’язати Гітлерову війну нібито підштовхнула Польща.

Присвячений дослідженню світу німецьких конспірологів, проект Psiram пише, що блог Хенн отримував похвалу від німецької нацистської партії «Батьківщина».

Про якесь кримінальне переслідування Дагмар Хенн у Німеччині нічого не відомо. RT стверджує, що Хенн втекла з ФРН через можливе переслідування за «публічне применшення геноциду та військових злочинів». Як доказ RT наводить такий аргумент: «Кореспондент, який пише для люксембурзького медіахолдингу RTL і німецької телерадіокомпанії WDR, опублікував у мережі скріншот з чеком з "Ашана", де закуповувалась Дагмар Хенн. Це лише підтверджує факт її переслідування».

grom-ua.org


Теги: Дагмар ХеннНімеччинаГерманияРосіяРоссияросійська пропагандароссийская пропагандаполитическое убежище

Дата і час 12 квітня 2024 г., 23:46     Переглядів Переглядів: 1765
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.420178