АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Кам’янець-Подільському українець пояснив неявку до ТЦК тим, що повістку виписали "не йому"

Читать на русском
У Кам’янець-Подільському українець пояснив неявку до ТЦК тим, що повістку виписали "не йому"
У Кам’янець-Подільському українець пояснив неявку до ТЦК тим, що повістку виписали "не йому"

Чоловік після початку повномасштабного вторгнення переїхав до Кам’янець-Подільського й отримав там "бойову повістку". Однак він переконаний, що документ ні до чого не зобов’язував, бо неправильно заповнений.

В Україні покарали ухилянта, якому вручили повістку з помилкою. Про це відомо із вироку Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 18 квітня.

14 липня 2022 року чоловік отримав під розпис "бойову повістку" із викликом на 22 липня. Однак у призначену дату він у ТЦК так і не з’явився, хоч поважних причин не мав. Це кваліфікували як ухилення від призову.

На суді українець своєї провини не визнав. Він пояснив, що до повномасштабного вторгнення ЗС РФ проживав у Харкові, але через обстріл був змушений разом із сім’єю переїхати до Хмельницької області. Там він став на облік як переселенець та періодично ходив до ТЦК.

18 липня ухилиянт прийшов по повістці, але у військкоматі йому повідомили, що військово-лікарська комісія вже закінчила роботу. Наступного дня його все ж оглянули медики і визнали придатним.

Чоловік підкреслив, що не вважав себе зобов’язаним приходити по повістці від 14 липня, тому що "вона виписана не йому". Він уточнив, що в документі було неправильно вказано його адресу та прізвище. Окрім того, українець переконаний, що має бути мобілізований у Харкові.

Працівники ТЦК на суді заявили, що дзвонили чоловікові через його неявку за "бойовим порядком", але телефон був відключений.

Суд зазначив, що, незважаючи на помилку у повістці, українець розумів, що викликають саме його. Також було враховано, що він має неповнолітню дитину, яка проживає з матір’ю. Ухилянта засудили до чотирьох років ув’язнення.


Теги: ТЦКвирокПриговорКаменец-Подольскийухилянтиуклонистыуклонение от службы в армии

Дата і час 23 квітня 2024 г., 16:28     Переглядів Переглядів: 2520
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.063563