АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Ріші Сунак розповів деталі британського пакета допомоги для України

Читать на русскомRead in English
Ріші Сунак розповів деталі британського пакета допомоги для України
Ріші Сунак розповів деталі британського пакета допомоги для України

Велика Британія надішле Україні новий пакет військової допомоги. У пакет вартістю 500 млн фунтів увійдуть 400 одиниць різноманітної військової техніки, чотири мільйони набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.

Про це у Варшаві повідомив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. За його словами, це рекордно великий пакет допомоги від Лондона. За останнім курсом він дорівнює 24,6 млрд грн, або 622,2 млн доларів США.

"Ми йдемо вперед. Ми надамо Україні додаткові пів мільярда фунтів, досягнувши таким чином трьох млрд фунтів стерлінгів підтримки за цей рік. Ми надамо їм рекордно великий пакет допомоги: 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow", – сказав британський прем’єр під час брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

За словами Сунака, збільшення витрат на підтримку України дозволить підтримувати Київ різними способами так, щоб гарантії безпеки йшли паралельно з гарантіями довгострокової фінансової підтримки.

Британський прем’єр окремо наголосив, що диктатор РФ "хоче втягнути Захід у світ, в якому брутальна сила, а не демократичні вибори формують кордони". Й у випадку своєї перемоги в Україні Путін не зупиниться, а йтиме далі.

Також Сунак заявив, що Велика Британія до 2030 року збільшить витрати з бюджету на оборону до 2,5% ВВП.


Теги: ПВОППОНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнавійськова допомогаВоенная помощьВеликобританіяВеликобританияСунак Риши

Дата і час 23 квітня 2024 г., 22:32     Переглядів Переглядів: 1883
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.454682