АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Втрати РФ на фронті з жовтня 2023 року неухильно знижуються

Читать на русскомRead in English
Втрати РФ на фронті з жовтня 2023 року неухильно знижуються
Втрати РФ на фронті з жовтня 2023 року неухильно знижуються

А найвищими за всю війну вони були під час боїв за Бахмут, які вела ПВК "Вагнер".

Такі висновки можна зробити з даних Бі-Бі-Сі та російського опозиційного видання "Медіазону", які досліджували втрати Росії за даними відкритих джерел.

У графіку, який публікує видання, відображено не всі втрати, а лише ті, які експерти змогли підтвердити за відкритими даними (тобто, очевидно, це не повні дані про втрати). Але тенденція від місяця до місяця все одно простежується.

З грудня 2022 по березень 2023 - коли бої за Бахмут різко посилилися - спостерігається величезний стрибок загибелі ув’язнених, яких масово вербував "Вагнер". За ці місяці втрати РФ досягають рекордних за всю війну, і в основному за рахунок карних злочинців (на графіку рожевим кольором).

Також у зазначені місяці йде високе зростання втрат у самій ПВК. Детальніше про те, як "Вагнер" під керівництвом Пригожина та Уткіна зазнав втрат, чий рівень перевищував втрати Червоної Армії у Другій Світовій війні, ми розповідали тут.

При цьому з жовтня 2023 року втрати армії РФ, за даними Бі-Бі-Сі та Медіазони, починають знижуватися. Найбільшу частку у яких займають добровольці (зелений колір), які саме тоді стали основним кадровим ресурсом російської армії.

Втрати РФ продовжили знижуватися навіть у лютому, коли росіяни захопили один із найсильніших укріпрайонів української армії – Авдіївку. Тобто росіяни змогли просуватися вперед за рахунок факторів, не пов’язаних з "м’ясними штурмами" (серед них називають масоване застосування авіабомб, а також проблеми ЗСУ з боєприпасами та особовим складом після невдачі контрнаступу і плюс ефективнішу систему взаємодії військ).

При цьому загальні втрати російської армії, за даними дослідників з ВПС та Медіазони, становлять з урахуванням загиблих із підрозділів «ДНР/ЛНР» 127 000 осіб. Це значно менше, ніж офіційно українська влада.


Теги: боевые действиявтратипотериНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронт

Дата і час 05 травня 2024 г., 22:41     Переглядів Переглядів: 2222
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
5.067834