АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Польщі планують створити комісію з розслідування впливу Росії та Білорусі в країні

Читать на русском
У Польщі планують створити комісію з розслідування впливу Росії та Білорусі в країні
У Польщі планують створити комісію з розслідування впливу Росії та Білорусі в країні

Прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив у п’ятницю, що вже підготовлено законопроєкт про створення комісії з розслідування російського та білоруського впливу у Польщі.

На день раніше, 9 травня, прем’єр-міністр заявив із парламентської трибуни, що комісія з російського впливу буде створена знову «відповідно до конституції» і «дуже ретельно вивчить російський та білоруський вплив на уряд Об’єднаних Правих». "Це не підлягають обговоренню", - підкреслив він.

11 травня голова постійної комісії Ради міністрів Мацей Берек повідомив, що наступного вівторка буде завершено проєкт закону про комісію з російського впливу. Його ухвалення урядом заплановано на 21 травня.

За словами Берка, завданням комісії буде розслідування фактів і створення звіту про масштаби російського впливу і інструменти, що використовуються для цього, "щоб виключити подібні ризики в майбутньому". Він додав, що комісія має складатися з експертів, а не політиків.

"Якщо за результатами роботи комісії буде встановлено, що хтось вчинив дії або повівся з порушенням закону, ця комісія направить повідомлення до відповідних органів. Це не буде комісія, яка когось за щось переслідує", - зазначив міністр. Він підкреслив, що ми не матимемо справу зі слідчою комісією, комісією, яка замінює парламентські комісії чи прокуратуру.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

На питання про прозорість роботи комісії Мацей Берек відповів, що це залежить від того, чи працюватиме комісія виключно на основі секретних документів чи слухання стануть частиною її робочого процесу. Він зазначив, що це питання поки що не прояснено.

Також Берек повідомив, що комітет із російського впливу проаналізує період із 2007 по 2024 роки.


Теги: Туск ДональдТускБілорусьБелорусьРосіяРоссияПольщаПольша

Дата і час 11 травня 2024 г., 23:00     Переглядів Переглядів: 1943
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.349101