АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Посадовець, який погоджував контракт про закупівлю “яєць по 17”, отримав посаду при МЗС

Читать на русскомRead in English
Посадовець, який погоджував контракт про закупівлю “яєць по 17”, отримав посаду при МЗС
Посадовець, який погоджував контракт про закупівлю “яєць по 17”, отримав посаду при МЗС

Ростислава Замлинського, який обіймав посаду заступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту часів Резнікова, призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ. 

Про це Центру протидії корупції (ЦПК) стало відомо з декларації посадовця — у щорічній декларації за 2023 рік він зазначає вже нову посаду у МЗС. Ймовірно призначення відбулося на початку 2024 року.

Раніше саме Замлинський, будучи на посаді заступника міністра оборони, опікувався фінансовими питаннями. Саме він у 2022-2023 роках погоджував контракти із закупівлі продуктів харчування для Сил Оборони за завищеними цінами, зокрема відомого контракту із “яйцями по 17”. 

“Шаленством є призначити послом з особливих доручень посадовця, який закривав очі на корупційне пекло в держазакупівлях Резнікова. Якщо ж посадові обовʼязки Замлинського в будь-якій спосіб стосуються зброї – таке рішення є злочинним“, – зазначив голова правління ЦПК Віталій Шабунін. 

За даними ZN.ua, на час розгортання скандалу Замлинський також контролював усі підрозділи Міноборони, які мали б відслідковувати корупційні дії в міністерстві: “включно із антикоруправлінням, внутрішнім аудитом та інспекцією”.

Із публічних джерел невідомо – за які саме “особливі доручення” відповідає Замлинський у Міністерстві закордонних справ.


Теги: Резников АлексейРезниковЗСУВСУШабунин ВиталийГосзакупкиЗакупкиДержзакупівліМЗС УкраїниМИД УкраиныЗамлинский Ростислав

Дата і час 14 травня 2024 г., 13:52     Переглядів Переглядів: 1908
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.346749