АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

В ISW пояснили, що стоїть за візитом Путіна в КНР

Читать на русском
В ISW пояснили, що стоїть за візитом Путіна в КНР
В ISW пояснили, що стоїть за візитом Путіна в КНР

Крім нього, до Пекіна, разом із диктатором, вирушили голова Служби з військово-технічної співпраці Дмитро Шугаєв, засновник алюмінієвої компанії "РУСАЛ" Олег Дерипаска, глава "Роснафти" Ігор Сєчін та глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв.

"Російська делегація, ймовірно, прагнула розширити співпрацю зі своїми китайськими колегами, що сприятиме загальному розширенню економічних зв’язків між Росією та КНР", – припустили в ISW.

Журнал The Economist ще 29 квітня повідомляв, що російська оборонна промисловість все більше покладається на Китай у постачанні товарів подвійного призначення (наприклад, напівпровідники й навігаційне обладнання) для підтримки виробництва озброєнь. Держсекретар США Ентоні Блінкен 1 травня заявив, що експорт Пекіном товарів подвійного призначення до Москви допоміг агресору значно збільшити оборонне виробництво, а загалом 70% російських верстатів і 90% мікроелектроніки виробляються в КНР.

"Китай раніше сигналізував про побоювання, що його економічні відносини з Росією можуть поставити китайські підприємства під загрозу вторинних санкцій. Але Путін, ймовірно, вирішив запобігти цим побоюванням, оскільки російська оборонна промисловість стає все більш залежною від КНР", – оцінили аналітики цілі поїздки диктатора до Пекіна.


Теги: Шугаев ДмитрийДерипаска ОлегДерипаскадвитриев кириллСечин ИгорьСи ЦзиньпинКитайКНРРоссияРосіяПутінПутин

Дата і час 17 травня 2024 г., 07:58     Переглядів Переглядів: 2089
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.267526