АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Прорив окупантами кордону в Харківській області: ДБР розпочало розслідування

Читать на русскомRead in English
Прорив окупантами кордону в Харківській області: ДБР розпочало розслідування
Прорив окупантами кордону в Харківській області: ДБР розпочало розслідування

В Україні правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом прориву військами Російської Федерації державного кордону у Харківській області, передає ДБР.

За даними ГБР, 10 травня окупанти під час штурмів українських позицій зуміли прорвати перший ешелон оборони та захопити кілька населених пунктів уздовж лінії кордону України з Росії, завдавши втрат ЗСУ та мирного населення.

Враховуючи резонансність провадження, до розслідування залучено найкращих слідчих та керівництво Головного слідчого управління ГБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також - повна комунікація та підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТГ "Харків" та ОСУВ "Хортиця".

У рамках досудового розслідування Бюро комплексно перевіряє рівень забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо. Також перевіряються дії керівництва всіх ланок у регіоні під час наступальних дій противника, до і після них, досліджуються можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

Наразі вже встановлено щохвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом.

Попередня кваліфікація - самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України).

Усі процесуальні дії проводяться з урахуванням реальної обстановки у місцях дислокації підрозділів та без шкоди для виконання ними бойових завдань, додали у ГБР.


Теги: Напад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуфронтДБРВойнаВійнапроривХарьковская областьХарківська область

Дата і час 27 травня 2024 г., 18:51     Переглядів Переглядів: 2115
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.74501