АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Rheinmetall та уряд Литви підписали контракт на будівництво збройного заводу

Читать на русском
Rheinmetall та уряд Литви підписали контракт на будівництво збройного заводу
Rheinmetall та уряд Литви підписали контракт на будівництво збройного заводу

Міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте підписала угоду з німецьким гігантом військової промисловості Rheinmetall на €180 мільйонів щодо розвитку його співробітництва з Литвою, будівництво збройного заводу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Будівництво заводу Rheinmetall у Литві є надзвичайно значущим кроком до задоволення нагальних потреб оборони та безпеки нашої країни. Це допоможе забезпечити безперебійний доступ до необхідної зброї та боєприпасів, оскільки ми самі вироблятимемо це для захисту Європи. Очікується, що після інвестування понад €180 мільйонів нове виробництво створить щонайменше 150 нових робочих місць», – сказала Армонайте.

Місцезнаходження інвестиційного проєкту, якому надано статусу «великого», має бути оголошено найближчими тижнями. Очікується, що завод вироблятиме десятки тисяч боєприпасів на рік.

«Ми вдячні за таке довгострокове партнерство із Литвою. Це ще раз підтверджує наше прагнення бути одним із стовпів національної та міжнародної безпеки», – підкреслив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Керівник відділу організації міжнародних стратегічних програм Rheinmetall Максиміліан Фроч також високо оцінив те, що Литва обрала саме цей концерн своїм партнером в оборонній промисловості, і що це дозволить зміцнити суверенітет країни в сегменті виробництва боєприпасів.

З метою гарантування безпеки країни Сейм Литви за ініціативи Мінекономіки ухвалив зміни до законів, які створюють більш сприятливі умови для розвитку масштабних проєктів. Ці зміни були підготовлені у співпраці з Міністерством національної оборони, Міністерством навколишнього середовища та Урядовою канцелярією.

Інвестори, зокрема Rheinmetall, зможуть скористатися цими положеннями. Зміни спрощують процедури, пов’язані з плануванням територій, формуванням земельних ділянок та будівництвом. Таким чином створюються умови для того, щоб у найкоротші терміни розпочати діяльність з розвитку оборонної промисловості в Литві.

Наразі литовське Міністерство економіки та інновацій підписало контракти на 14 великих інвестиційних проєктів, які дозволять створити майже чотири тисячі робочих місць і залучити понад €1,25 мільярда інвестицій.


Теги: Максимилиан ФрочПаппергер АрминАрмонайте Аушринивоенное производствоЛитваRheinmetall

Дата і час 03 червня 2024 г., 12:44     Переглядів Переглядів: 1958
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.326033