АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

В Італії в урядовій партії закликали президента піти у відставку

Читать на русском
В Італії в урядовій партії закликали президента піти у відставку
В Італії в урядовій партії закликали президента піти у відставку

Президент Італії Серджо Маттарелла підкреслив важливість тісних зв’язків між Італією та Європою на 78-му річницю дня проголошення Республіки в неділю, що спонукало ультраправу партію "Ліга" віцепрем’єра Маттео Сальвіні закликати до його відставки.

Про це повідомляє Euractiv.

Сенатор від "Ліги" Клаудіо Боргі різко відреагував на промову Маттарелли, який заявив, що "батьки-засновники усвідомлювали ризики й обмеження національної ізоляції та мріяли про Італію, відкриту для Європи, близьку до народів, які борються за свою свободу в усьому світі".

Він також казав про небезпеку націоналізму, що призводить до нових внутрішніх конфліктів в Європі, говорячи про дві світові війни з різницею в менш ніж 30 років.

"Сьогодні 2 червня. День Італійської Республіки. Сьогодні він освячує суверенітет нашої нації. Якщо президент дійсно вважає, що суверенітет належить Євросоюзу, а не Італії, він повинен піти у відставку, тому що його роль більше не має сенсу", – сказав Боргі.

Не погодився з виступом Маттарелли і Сальвіні, який зазначив, що день Республіки – "це не день європейського суверенітету".

"Що таке європейський суверенітет? Я думаю про Європу як про суверенні держави, які об’єдналися, але національний суверенітет є фундаментальним... Я ніколи не здамся європейській супердержаві, де все контролюють ті, в кого є гроші", – додав він.


Теги: Клаудио БоргиМаттарелла СерджоМаттео СальвиниВідставкаОтставкаІталіяИталия

Дата і час 03 червня 2024 г., 13:37     Переглядів Переглядів: 1803
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.355837