АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Деревину для фортифікацій на Харківщині постачали компанії з ознаками фіктивності

Читать на русском
Деревину для фортифікацій на Харківщині постачали компанії з ознаками фіктивності
Деревину для фортифікацій на Харківщині постачали компанії з ознаками фіктивності

Харківська обласна військова адміністрація на початку червня уклала 28 договорів на постачання деревини для фортифікацій зі скандальними компаніями. Як пише «Слідство.інфо», ці компанії мають ознаки фіктивності, вони могли завищувати вартість своїх послуг та пов’язані між собою. У ХОВА кажуть, що співпрацю з цими підприємствами вже припинили через скандал та неспроможність підрядників поставити достатньо деревини. Працюють тільки з однією компанією, але в неї купують не деревину, а вироби з неї — бруси та дошки.

На початку червня 2024 року Харківська ОВА уклала договори на постачання деревини для фортифікацій з трьома скандальними компаніями — ТОВ «Сатисбуд», ТОВ «АТТ-Буд» та «Деревообробне підприємство «Восход». Усього Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації уклав 28 договорів з цими компаніями на 23,5 млн грн.

Компанії фігурують у розслідуваннях «Харківського антикорупційного центру» (ХАЦ). За даними журналістів, ТОВ «Сатисбуд», ТОВ «АТТ-Буд» та «Деревообробне підприємство «Восход» почали отримувати замовлення від держави на постачання деревини на мільйони гривень майже одразу після свого створення. Ці компанії пов’язані між собою, могли надавати свої послуги за завищеними цінами та мають ознаки фіктивності.

Одним з аргументів щодо фіктивності компаній є сумнівні власники та засновники бізнесу. До прикладу, власниця фірми «Сатисбуд» Наталія Коваль є фігуранткою судових справ щодо позбавлення батьківських прав, знаходження в громадському місці у п’яному вигляді, вчинення домашнього насильства щодо чоловіка. Як стало відомо журналістам, на момент публікації матеріалу жінка працювала позмінно в полях.

Зараз Служба безпеки України розслідує можливе завищення цін під час закупівлі деревини для будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині. Провадження було відкрито у лютому 2024 року за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України). Усі ухвали суду по цій справі зараз є прихованими.

У Харківській обласній військовій адміністрації журналістам зі «Слідства.Інфо» заявили, що з середини червня припинили співпрацю з ТОВ «Сатисбуд» та ТОВ «АТТ-Буд».

Єдині, з ким ХОВА продовжує працювати, — це «Деревообробне підприємство «Восход». Михайло Харнам пояснює, що у цієї компанії купують не деревину, а дошки та дерев’яні бруси.

Заступник начальника Харківської ОВА також зазначає, що поки державні лісові господарства не можуть забезпечити достатню кількість деревини, тому ХОВА весь час шукає альтернативні джерела постачання для фортифікацій.


Теги: ТендерыТендеридеревинаДревесинаХарнам МихаилКоваль НатальяООО Деревообрабатывающее предприятие ВосходООО АТТ-БудООО СатисстройХарьковская областьХарківська областьФортификационные сооруженияФортифікаційні споруди

Дата і час 02 липня 2024 г., 13:37     Переглядів Переглядів: 36912
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06986