АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

ЗС США почали експлуатацію дронів ULTRA підвищеної дальності

Читать на русском
ЗС США почали експлуатацію дронів ULTRA підвищеної дальності
ЗС США почали експлуатацію дронів ULTRA підвищеної дальності

При відносній дешевизні новий безпілотник має приголомшливі показники дальності та автономності. ULTRA здатний долати понад 3 000 км і перебувати у повітрі до 80 годин без необхідності дозаправлення та посадки.

Військово-повітряні сили США зробили значний крок у реалізації недорогих безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для спостереження. На авіабазі "Аль-Дафра" в Об’єднаних Арабських Еміратах армійці розгорнули автономний дрон ULTRA, здатний літати понад три дні поспіль. Про це 2 липня повідомили у Defense One.

Розроблений компанією DZYNE Technologies, спільно з Дослідницькою лабораторією ВПС США, ULTRA обіцяє стати новою віхою у галузі розвідувальних безпілотників. За заявою компанії, дрон замінить дорогі безпілотники, такі як MQ-9 Reaper, вартість якого становить приблизно 30 млн доларів за одиницю.

Зазначається, що ВПС офіційно розпочали закупівлю ULTRA. Згідно з бюджетними документами, вони попросили купити чотири безпілотники за 35 млн доларів.

Конструкція апарату

Безпілотник виконаний за планероподібною схемою, що забезпечує високу аеродинамічну ефективність та сприяє тривалому польоту. Апарат створений шляхом переобладнання комерційного спортивного літака, що раніше пілотувався, у військовий безпілотник. Це дозволило прискорити процес розробки та знизити витрати.

Для зниження вартості та спрощення виробництва у конструкції ULTRA використовуються комерційно доступні деталі, а не спеціально виготовлені на замовлення компоненти.

Характеристики безпілотника

Розробники стверджують, що дрон здатний долати 2 000 миль (близько 3 218 км) до цільового об’єкта, що робить його ідеальним для виконання місій у віддалених регіонах. При цьому БПЛА здатний перебувати у повітрі до 80 годин без необхідності дозаправлення та посадки. Це забезпечує безперервне виконання місій протягом більш ніж трьох днів.

Безпілотник може нести 181 кг корисного навантаження – це дозволяє встановлювати на борту різні датчики та обладнання для виконання розвідувальних та спостережних завдань.

Як зазначив Метт МакКью, генеральний директор DZYNE, завдяки тривалій витривалості ULTRA, американські військові можуть виконувати місії з віддалених баз, таких як Сігонелла в Італії, покриваючи при цьому великі регіони, включно із Африкою та Індо-Тихоокеанським регіоном.


Теги: MQ-9 Reaperармія СШААрмия СШАБПЛАСШАВС США

Дата і час 03 липня 2024 г., 11:33     Переглядів Переглядів: 2043
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.982837