АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Три африканські країни створили новий військовий альянс

Читать на русском
Три африканські країни створили новий військовий альянс
Три африканські країни створили новий військовий альянс

Нігер, Малі та Буркіна-Фасо підписали угоду про вступ до «Конфедерації держав Сахеля». За словами нігерійського лідера, військовий альянс стане «спільнотою, далекою від мертвої хватки іноземних держав».

Лідери Буркіна-Фасо, Малі та Нігера Ібрагім Траоре, Ассімі Гоїта та Абдурахман Чіані підписали угоду про вступ до Конфедерації держав Сахеля (АЕС), повідомило Agence France-Presse (AFP) з посиланням на їх заяву за підсумками саміту в Ніамеї.

Цей саміт став першим після виходу Буркіна-Фасо, Малі та Нігеру зі складу Економічної спільноти західноафриканських держав (ЕКОВАС) у січні.

"Наш народ безповоротно повернувся спиною до ЕКОВАС", - наводить слова Чіані на відкритті саміту France24. Він також заявив про те, що нове об’єднання стане «спільнотою, далекою від мертвої хватки іноземних держав».

Усі три лідери прийшли до влади внаслідок військових переворотів у Нігері, Малі та Буркіна-Фасо в останні роки. Вони прагнули відійти від впливу Франції та встановити співпрацю з Росією, Туреччиною та Іраном, пише France24. Траоре, Гоїта та Чіані вважають, що ЕКОВАС не допомагало їм у боротьбі з тероризмом, а коли їхні держави «вирішили взяти долю до своїх рук», то організація ввела санкції проти них, тим самим зайнявши «ірраціональну та неприйнятну позицію».


Теги: ІранИранТуреччинаТурцияРосіяРоссияФранціяФранцияНигерНігерМалиБуркина-ФасоАфрикаЭкономическое сообщество западноафриканских государств (ЭКОВАС)

Дата і час 06 липня 2024 г., 23:22     Переглядів Переглядів: 1776
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.486606