АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Прикордонники зможуть повторно оглядати автомобілі

Читать на русском
Прикордонники зможуть повторно оглядати автомобілі
Прикордонники зможуть повторно оглядати автомобілі

В Україні прикордонники отримають право ініціювати огляд та новий огляд разом із митниками громадян, які перетинають державний кордон, а також їхнього багажу та транспортних засобів. Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки рекомендував народним депутатам ухвалити за основу відповідний законопроєкт №10128.

Законопроєкт №10128 зареєстрували у Верховній Раді у жовтні 2023 року. Його автори виходили з того, що посилення контролю за громадянами під час перетину державного кордону – це рекомендація Євросоюзу, яку отримала Державна прикордонна служба України. Документ передбачає приведення процедур прикордонного контролю в Україні у відповідність до стандартів Євросоюзу.

Тому законопроєкт №10128 пропонує наділити співробітників ДПСУ правом ініціювати огляд та новий огляд разом із митниками громадян, які перетинають державний кордон, а також їх багажу і транспортних засобів.

Окрім того, водіям планують заборонити під час митного контролю без дозволу начальника органу охорони державного кордону використовувати пристрої відеоспостереження, встановлені у транспортних засобах. Також водіям не можна буде змінювати напрямок руху або переміщатися між смугами руху без дозволу прикордонників.

Ще одне важливе нововведення полягає у тому, що під час митного контролю не можна буде виходити з автомобілів чи інших транспортних засобів без дозволу прикордонників. Буде розширено поняття зона контролю.

Українські прикордонники зможуть повторно оглядати автомобілі qhiqquiqrdirant

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки рекомендував доповнити законопроєкт №10128 нормою, згідно з якою запроваджується прикордонний контроль транспортних засобів та вантажів за процедурами контролю першої та другої лінії.

У цьому законопроєкті є низка спірних положень. Наприклад, незрозуміло, в якій формі (усній чи письмовій) начальник органу охорони державного кордону повинен видавати дозвіл на використання під час контролю пристроїв відеоспостереження у транспортних засобах. І чи потрібно водіям заздалегідь подавати відповідну заяву?


Теги: ГНСУПрикордонникиПограничникиПеревіркиПроверкиАвтомобили

Дата і час 10 липня 2024 г., 23:08     Переглядів Переглядів: 1820
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.089967