АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

За перше півріччя ВВП України зріс на 4,1%, – Мінекономіки

Читать на русском
За перше півріччя ВВП України зріс на 4,1%, – Мінекономіки
За перше півріччя ВВП України зріс на 4,1%, – Мінекономіки

У червні 2024 року ВВП України зріс на 1,1% у річному вимірі, що сприяло загальному зростанню ВВП у першому півріччі 2024 року на 4,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року, незважаючи на такі виклики, як відключення електроенергії через дефіциту енергоносіїв.

У червні 2024 року ВВП України збільшився на 1,1%, порівняно з червнем попереднього року. Загалом, за перші шість місяців року зростання ВВП оцінено в 4,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляють у Мінекономіки.

За даними Мінекономіки, основною причиною уповільнення економічного зростання стали перебої з електропостачанням через його дефіцит. Однак, незважаючи на ці фактори, процес економічного відновлення продовжується.

Протягом червня економіка функціонувала у складних умовах відключень електроенергії, що послаблювало економічну активність як підприємств, і споживачів. Однак завдяки високому рівню адаптивності до складних умов та досвіду реагування на такі виклики українська економіка продовжила зростання. Серед факторів, що сприяли цьому, також високі темпи експорту продукції гірничо-металургійного комплексу та ранній початок збирання врожаю озимих культур. До позитивних факторів, що впливали на економічне зростання, можна віднести і стабільну роботу Українського морського коридору та можливості окремих підприємств забезпечувати собі стабільний доступ до електроенергії завдяки прямому імпорту.

Про це повідомляє перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, економічне зростання у першій половині 2024 року склало 4,1%, що відповідає оновленому прогнозу уряду, який передбачає зростання реального ВВП на рівні 3,5% за весь рік. Вона також зазначила, що дефіцит кваліфікованих кадрів негативно впливає на бізнес-очікування.

Протягом червня спостерігалася позитивна динаміка у внутрішній торгівлі, будівництві та сільському господарстві.

Важливими чинниками зростання у будівельній галузі стали державне фінансування відновлення критичної інфраструктури, капітальне будівництво та ремонт доріг. У сільському господарстві вагомий внесок у зростання зробили погодні умови, які дозволили раніше розпочати збирання врожаю та збільшити обсяги продукції.

Стабільний попит та державна підтримка стимулювали позитивні тенденції у тваринництві, хоча виробництво яєць зазнало удару через збільшення витрат на резервне харчування.

Однак Свириденко наголосила, що ризики безпеки та пошкодження енергетичної інфраструктури залишаються невирішеними проблемами, які можуть уповільнити відновлення виробничої активності. Логістичні виклики та складна ситуація на ринку праці також продовжують впливати на економічний стан країни.


Теги: ВВПМінекономікиМинэкономикиСвириденко Юлия

Дата і час 13 липня 2024 г., 01:06     Переглядів Переглядів: 1672
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.241603