АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Партія «Європейська Солідарність» вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень

Читать на русском
Партія «Європейська Солідарність» вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень
Партія «Європейська Солідарність» вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень

«Європейська Солідарність» Петра Порошенка провела оборудку, якою вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень. Кошти початково призначалися для фінансування політичних партій, але були привласнені політсилою Порошенка завдяки схемі з купівлею державних облігацій.

Про це повідомляє Рух «ЧЕСНО», з посиланням на НАЗК.

За їхніми даними, партія «Європейська Солідарність» переказала через купівлю облігацій 35 млн гривень з державного бюджету на свій поточний рахунок. У лютому 2024 року партія купила ОВДП (облігації внутрішньої державної позики), а через кілька місяців продала їх. Потім ці кошти вивела на свій поточний рахунок. Таким чином гроші держфінансування втратили свій статус.

Згідно з даними НАЗК, перед купівлею «Європейська солідарність» зверталася в агенство, щоб те пояснило, чи можуть партії купувати облігації. Проте, не дочекавшись відповіді, купила їх. Коли ж НАЗК відповіло що це заборонено, партія одразу продала облігації, вивівши кошти на власний рахунок.

Окрім того, зазначають у НАЗК, на Львівщині та Дніпропетровщині на рахунок партії Порошенка робили внески особи, які вигравали державні та комунальні тендери на великі суми. Ці особи внесли близько півмільйона гривень на рахунки партії. Також НАЗК з’ясувало, що у IV кварталі 2020 року партія отримала пожертви від людей, чиї доходи не відповідають розмірам внесків.


Теги: облігаціїОблигацииПорошенко ПетроПорошенко ПетрНАЗКНацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)НАПКЄвропейська СолідарністьЕвропейская солидарность

Дата і час 15 липня 2024 г., 14:44     Переглядів Переглядів: 2029
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064969